Menu
Discover_saimaa_talvi

Avannon tekeminen

Avannon tekeminen meren jääälle
Avanto valmiina odottaen vierailijoita.

 

Avannon tekemiseen tarvitset kairan, jääsahan- tai moottorisahan, käsilenkillä varustetun tuuran. Nykyisillä akkukairoilla voi tehdä koko avannon tekemällä reikiä vieri viereen.

 

Tee neljä reikää avannon kulmiin kairan avulla. Sahaa reikien välit auki niin, että saha on hieman keskelle kallellaan, mikä helpottaa jääpalan irroittamista. Paina tuuralla leikatun jääpalan reunaa niin että jääpala luisuu jään alle.

 

Jään paksutessa voit muun muassa sahata ensin moottorisahalla ja jääsahalla loput. Jos teet moottorisahalla, niin huomioithan ettei öljyä pääse vesistöön. Sahaa ilman teräketjuöljyä (vesi voitelee). Sahaa käytettäessä suosi akkusahaa, niin ei tule bensan mukana saastetta luontoon.

 

Muista turvallisuus ja merkitse avanto käytön jälkeen, ettei ulkopuoliset liikkujat tipahda vahingossa avantoon. Voit tehdä myös avannon päälle kannen esim. uretaanilevyä tai routastryroxia hyödyntäen kahden ohuen vesivanerin välissä. Tai vanha pakastimen kansi toimii myös oivallisena kantena.

 

Avantoon mentäessä varmista, ettei veden pintaan ole muodostunut jääriitettä, joka voi tehdä haavoja jalkoihin. Käytä avantotossuja ja halutessasi pipoa ja hanskoja. Pimeässä tunnelmaa luo kynttilä / myrskylyhty avannon lähellä.

 

Hengitä rauhassa ja nauti!

 

Mukavia hetkiä avannossa!

 

Avannon tekeminen
Jääsahaa pidetään hieman keskelle kallellaan, joka helpottaa jääpalan irroittamista.
Avannon tekeminen
A v a n t o
YHTEYSTIEDOT

Discover Saimaa

Y-tunnus 2497697-2

OTA YHTEYTTÄ
Anna nimesi.
Kirjoita viestisi.

VERKKOLASKUTUSOSOITE

Discover Saimaa

Y-tunnus: 2497697-2 
E-laskuosoite 003724976972

E-laskujen välittäjätunnus OKOYFIHH

 

C/o Vuoksen Kalastuspuisto

Varpasaarenpolku 12

55120 Imatra

info@discoversaimaa.fi