Menu
Discover_saimaa_talvi

Gardajärvi

Kuva on Torbolen kylän rannasta. Itse olen ihastunut Gardajärven pohjoisosiin. Torbolen ja Malcecinen alue ovat  harrastelijan paratiisi.

Maastopyöräilyä Gardajärven huikeissa maisemissa
Maastopyöräilyä Gardajärven huikeissa maisemissa

Kuin myös hyvän ruoan ja kulttuurin ystävälle löytyy monipuolista tarjontaa. Riva kaupunki tarjoaa monipuolisuuttaan sekä pohjoisemmassa vuorilla oleva Arco on myös yksi lempikylistäni. Arcossa on paljon pyöräilijöitä ja kiipeilijöitä. Sieltä löytyy myös idyllisiä pikkukauppoja ja ravintoloita moneen makuun. 

Gardalla on helppo aloittaa surf harrastus, sillä aallokko ei nouse niin isoksi kuin merellä. Vesi on kylläkin raikasta ja kylmempää, mutta onneksi on hyviä märkäpukuja siihen tarkoitukseen. Keskikesällä lämpötila nousee mukavasti sellaisiin lukemiin, että veden viileyskään ei enää haittaa. Ja kunnon tuulella surfaus on todellista urheilua ja sykkeet pysyvät korkealla, ainakin minulla. Aamusta aikaisin kukonlaulun aikaan tuuli aloittaa Malcecinessa. Aamupäivästä tuuli pitää “siestan” ja tyyntyy. Silloin on hyvä syödä aamupala ja ottaa myös itse siesta hetki, ennen iltapäivän settiä. Puoliltapäivin tuuli herää uudelleen, kääntäen suuntaansa Torbolen alueelle. Torbole ja Malcecinen välinen etäisyys on noin 15km.

Malcesinesta kohoavan Monte Baldon rinteillä pyöräillään ja patikoidaan sykähdyttävissä maisemissa sekä talvella ylös vuorille pääsee myös laskettelemaan. 

Dolomiiteille reissatessa Garda on mukavasta matkan varrella, jos esim tulee Venetsiasta. Jos on aikaa, niin ehdottomasti kannattaa pistäytyä vaikka lyhyemmäksikin aikaa.

 

Dolomiiteilla me järjestetään myös matkoja. Gardalle on suhteellisen helppo päästä. Lennon voi ottaa esimerkiksi Milanoon tai Venetsiaan. Molemmista on noin parin tunnin ajomatka. Junalla kulkeminen on myös kätevää sekä Gardajärvelle pääsee suoraan junasta bussiin vaihtamalla. Myös auton vuokraaminen on edullista verrattuna esimerkiksi suomen autovuokrahintoihin.

 

Autolla on helppo liikkua järveltä tutustuen sen lähellä oleviin alueisiin. Kannattaa käydä mm. tutustumassa järvialueen viinintuotantoon. Järven ympäristössä hallitsevat sympaattiset oliivi- ja viinitarhat. Viinitiloja löytyy läheltä ja viinitilalla käynti on jo tunnelman puolesta kokemuksen arvoinen. Lähiruoka on myös ainutlaatuista viinitilojen yhteydessä.

Gardalla elää oma tunnelmansa, jota on vaikea selittää..se tunne on koettava itse 🙂

 
YHTEYSTIEDOT

Discover Saimaa

Y-tunnus 2497697-2

OTA YHTEYTTÄ
Anna nimesi.
Kirjoita viestisi.

VERKKOLASKUTUSOSOITE

Discover Saimaa

Y-tunnus: 2497697-2 
E-laskuosoite 003724976972

E-laskujen välittäjätunnus OKOYFIHH

 

C/o Vuoksen Kalastuspuisto

Varpasaarenpolku 12

55120 Imatra

info@discoversaimaa.fi