Menu
Discover_saimaa_talvi

Ihminen on laumaeläin

Miksi me tunnemme tarvetta toisten ihmisten seuraan?
Ihmisluonto ja perustarpeet eivät ole juurikaan muuttuneet vuosisatojen saatossa, vaikka ympäröivä maailma onkin kehittynyt valtavasti.

 

Lajityypillisesti ihminen on edelleen laumaeläin, ja kaipuu muiden ihmisten seuraan on osa meitä luonnollisesti. Vaikka teknologia on vienyt meidät kauas menneisyydestä, tarve yhteisöllisyyteen on yhä vahva. Erityisesti viimeaikainen digitalisaatiokehitys on lisännyt tämän kaipuun voimakkuutta.

 

Esimerkiksi koronapandemian aiheuttama eristäytyminen ja etätyöskentely ovat painottaneet entisestään ihmisten välistä vuorovaikutusta kaivattuna vastapainona teknologian dominoivalle roolille elämässämme.
Syvällinen yhteys toisiin ihmisiin tarjoaa turvallisen tunteen siitä, että joku on samalla puolella ja ymmärtää meitä. Tämä kokemus syntyy vuorovaikutuksessa solutasolla, mikä tekee siitä erityisen vahvan ja inhimillisen.

 

Tämä on myös syy siihen, miksi robotit tai tekoäly eivät voi täysin korvata ihmisten välistä vuorovaikutusta. Ne voivat vastata kysymyksiin ja tarjota tietoa, mutta ne eivät kykene luomaan tunnesidettä samalla tavalla kuin ihmiset. Emme voi korvata aitoa kohtaamista kylmällä tekniikalla.

 

Nauttikaamme siis toistemme läsnäolosta, seurasta sekä kohtaamisista. Hymyillään kun tavataan. 😍

YHTEYSTIEDOT

Discover Saimaa

Y-tunnus 2497697-2

OTA YHTEYTTÄ
Anna nimesi.
Kirjoita viestisi.

VERKKOLASKUTUSOSOITE

Discover Saimaa

Y-tunnus: 2497697-2 
E-laskuosoite 003724976972

E-laskujen välittäjätunnus OKOYFIHH

 

C/o Vuoksen Kalastuspuisto

Varpasaarenpolku 12

55120 Imatra

info@discoversaimaa.fi