Menu
Discover_saimaa_talvi

Verona

Kuvassa oleva parveke on Shakespearen tragediasta kuuluisa parveke, jonne Romeon kerrotaan kiivenneen rakkauden voimalla tapaamaan Juliaa.

 

Tämä vanha kulttuurikaupunki on ehdottomasti vierailemisen arvoinen kohde. Veronassa pääsee nauttimaan historiasta ja kulttuurista sekä hyvästä ruuasta. Kaupungin ydin on Piazza Bra -aukio, jonka reunalla on raatihuone sekä roomalainen amfiteatteri Arena di Verona, jossa järjestetään oopperafestivaaleja kesäisin. Se on Italian kolmanneksi suurin roomalaisaikainen amfiteatteri Arena Rooman Colosseumin ja Capuan jälkeen. Katsojia sinne mahtuu 30 000. Itse en päässyt kokemaan amfiteatteria sisältä käsin. Mutta varmasti vielä palaan Veronaan ja sitten varaan konserttiliput ennakkoon.

 

Verona on myös Shakespearen Romeon ja Julian kotikaupunki. Casetta Julietta – Julian kotitalolle pääsee vierailemaan. Asunnosta on suora pääsy parvekkeelle, josta minäkin pääsin vilkuttamaan kansalla kuin Julia konsanaan.

 

Sisäpihalla on myös kuuluisa pronssinen Julia patsas. Koskettamalla Julian oikeaa rintaa saa ikuisen ja todellisen rakkauden omakseen. Patsaalle voi olla jonoa, sillä moni ei uskalla jättää käyttämättä tilaisuutta käyttämättä saadessaan ikuisen ja todellisen rakkauden. 

 

Veronasta on reilun tunnin matka Venetsiaan. Venetsiaan pääsee kätevästi suomesta suorilla lennoilla kesäaikaan. Matka taittuu esimerkiksi sujuvasti junalla. Veronan päärautatieasemalta (Porta Nuova) kävelee vartin verran historialliseen keskustaan tai vaihtoehtoisesti voi jatkaa matkaa aseman edestä lähtevällä paikallisbussilla. Veronasta on noin tunnin ajomatka Gardejärven pohjoisosaan.


Historia ”puhui” kaupungissa ja sen tunsi. Verona antoi enemmän kuin osasin ajatella.


YHTEYSTIEDOT

Discover Saimaa

+358 41 313 6868 

Y-tunnus 2497697-2

OTA YHTEYTTÄ
Anna nimesi.
Kirjoita viestisi.