Menu
Discover_saimaa_talvi

Early bird: Saimaan saaristoreitti pyöräillen yhden yön taktiikalla

487,00 (sis. alv)

Opastettu pyörämatka, keskivaativa–vaativa, 2 pv/1 yö

 

EARLY BIRD, ajankohta: 22–23.5.2021

 

Lähtö ja paluu: Imatra (Vuoksen Kalastuspuisto)

Osastot: Elämys, Pyörämatkat Avainsanat tuotteelle pyörämatkat, saimaan saaristoreitti

Kuvaus

Upea Saimaan saaristossa kulkeva pyöräreitti vie meidät syvälle luonnon helmaan. Saimaa tarjoaa hyvät puitteet pyörämatkailuun. Luonto ympärillä on kaunista ja puhdasta. Monipuolisia maisemia ihaillessa mieli rentoutuu sekä kesäiset runsaat luonnon tuoksut antavat ainutlaatuisen säväyksen pyöräretkelle.

 

Ikimuistoisen pyörämatkan aikana nautit kauniista maisemista satulan selästä ja aistit kaikki luonnon tuoksut ja kesän värit. Kiireetön ilmapiiri, upeat maisemat, rantasaunan löylyt ja uiminen puhtaassa järvessä – mitä muuta voit pyytää täydelliseltä pyörämatkalta?

 

 

Pyöräilijät Rastiniemessä Taipalsaaren Kyläniemessä
Pyöräilijät Rastiniemessä

 

Pyörämatkan kohokohtia

 

 • Pyöräily kolmen kirkonkylän läpi sekä Imatran ja Lappeenrannan kesäinen kaupunkielämä
 • Upeat ja monimuotoiset vesistöt: Saimaa seuraa meitä osan matkasta. Vesistöt ylitetään lossilla, pyörälautalla ja venekuljetuksella, joka on itsessään jo hieno kokemus, Saimaan kanava, Imatrankoski ja Vuoksen varren maisematie
 • Kulttuurihistorialliset kohteet: Alvar Aallon kirkko, Ruokolahden kirkonmäki ja Saimaa Geopark -kohteet – SaimaaGeopark

 

Kenelle sopii

 

vaativuustaso: keskivaativa

 

2 vuorokauden aikana päivämatkat ovat melko pitkiä, vaikka matkan varrella ei ole kovin haastavia osuuksia ja pidämme sopivasti taukoja. Jos et ole pyöräillyt aiemmin, valitse 3 vuorokauden matka myöhempään ajankohtaan.

 

Matkavauhti pidetään 15-20km/h ryhmätason mukaan. Pyöräilyreitti kulkee pääosin asfaltoitua maanteitä pitkin. Taipalsaarelta Lappeenrantaan pyöräillään pyöräteitä pitkin. Suurin osa matkasta ajetaan pienten rauhallisten teiden reunaa. Matkan varren hiekkatieosuus Äitsaaressa on noin 6 km.

 

Reitti

 

Rengasreitti, lähtö-ja paluu Imatran kalastuspuisto. Reitin varrella lossi, pyörälautta ja uniikki venekuljetus. Reitin pituus on noin 160 km.

 

Imatra – Ruokolahti – Äitsaari – venekulkeljetus Utulaan – Kyläniemi – lauttamatka Kyläniemen kärki ja Sarviniemi – Taipalsaari – Lappeenranta- Imatra

Matkaohjelma

 

1. Päivä (noin 84 km)

 

Imatralta lähtiessämme ensimmäinen pysähdyspaikkamme on Kolmen Ristin Kirkko Imatran Vuoksenniskalla. Kirkko on Alvar Aallon suunnittelema kirkko ja on Suomen uudemman kirkkoarkkitehtuurin keskeisiä rakennuksia, joka kuuluu Alvar Aallon kansainvälisesti arvostetuimpaan tuotantoon.

 

Ruokolahden Kirkonmäki on ehdottomasti näkemisen arvoinen kohde. Kirkko sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Saimaan rannalla.

 

Kahvila Kaiku kirkonmäellä tarjoaa meille emännän tekemät herkulliset antimet sekä mielenkiintoisia tarinoita historiasta sekä jännittävän tarinan ruokolahden leijonasta. Talonpoikaismiljöö on kokonaisuudessaan vaikuttava ympäristö.

 

Kahvila Kaiku Ruokolahdella
Kahvila Kaiku Ruokolahdella

 

Uniikki venekuljetus kuljettaa meidät Äitsaaren puolelta Utulaan. Utulassa yli 80 vuotta säilyneessä kyläkaupassa pidämme tauon. Kaupan yhteydessä on myös kahvila, josta saa tankattua välipalaa loppumatkalle.

Utulan ja Kyläniemen välillä saamme nauttia lossikuljetuksesta, joka kulkee historiallisen Kutveleen kanavan yli. Kyläniemen kangasmetsät herättelevät Early Birds pyöräilijät ihaniin alkukesän tuoksuihin.

Kyläniemen kalasatamasta pyörälautta kuljettaa hienoja Saimaan maisemia pitkin Taipalsaaren Sarviniemeen. Matkalla voi nähdä ehkäpä Saimaannorpan.

 

 

Pyörälautta Saimaalla
Pyörälautalla ehtii ihailla Saimaan saaristoa.

 

 

Taipalsaaressa matka etenee sujuvasti asfalttitietä pitkin majoitukseemme. Vietämme yön upeassa Wood Dream mökissä. Yhteinen valmiiksi tilattu päivällinen hyvän ruoan parissa saa varmasti meidän kaikkien hymyt huulille. 

 

2. Päivä (noin 64 km)

 

Taipalsaarelta pyörätie kuljettaa Saimaan maisemia seuraillen Lappeenrantaan. Lappeenrannan torin herkulliset paikalliset lihapiirakat (vety, atomi) kannattaa ehdottomasti kokea makunystyreissä.

 

Saimaan kanavan sillan ylitys vie meidät korkealle sillan päälle, josta sillan ali kulkevista turistilaivoista ihmiset vilkuttavat iloisina meille. 

 

Joutsenon kirkonkylässä on mahdollisuus pitää kahvihetki. Maalaismaisemat vilisevät silmissä, kun pyörä kuljettaa Aholan maalaismaisemia pitkin kohti Imatraa. 

 

Imatralla ihailemme vaikuttavaa Imatrankoskea, kansallisihmettä. Vuoksen varren rantaraittia pitkin pyöräillään takaisin lähtöpisteeseen. Imatran Kalastuspuistossa on mahdollisuus saunaan Vuoksen rannalla sekä vaikka herkulliseen Vuoksen lohikeittoon.

 

Imatrankoski
Imatrankoski valtoimenaan

 

Matkan hinta 490 €/hlö

 

Hintaan sisältyy

 • Opastettu ja asiantuntevan pyörämatkaoppaan suunnittelema Saimaan saaristoreitin pyörämatka
 • Mökkimajoitus  
 • UUTUUS! Venekuljetus (sisältää hlö:n sekä pyörän kuljetuksen)
 • Lauttamatka Kyläniemi – Sarviniemi 
 • Aamupala x 1  ja illallinen x 1 ohjelman mukaan
 • Sauna 

 

Lisämaksusta

 

 • Matkatavaroiden kuljetus majapaikkaan pyörämatkan aikana
 • Opastuskierros Imatrankoskella ennen retkeä sekä retken jälkeen 
 • Majoituksen varaaminen/järjestäminen Imatralla ennen tai jälkeen pyörämatkaa. 
 • Opastus
 • Kalastuspuistossa sauna ja ruokailu
 • Pyörän voi vuokrata yhteistyökumppaniemme kautta.

 

Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostin tarkemmasta matkaan sisältyvästä infosta sekä varustelistasta. Maksuohjeet saapuvat kuukausi ennen retkeä sähköpostilla. Varaukset ovat sitovia.

 

Koronavirus

 

Seuraamme koronavirustilannetta ja noudatamme aina viranomaisten ohjeita ja suosituksia kuten etäisyys- ja hygieniaohjeistuksia. Nykytiedon mukaan virus ei tartu niin herkästi ulkoilmassa. Jos sinulla on ollut pieniäkin oireita tai tieto mahdollisesta altistumisesta ennen lähtöä, tulee sinun jättäytyä pois pyörämatkalta. Jos pyörämatka joudutaan koronavirustilanteen tai viranomaissuositusten takia perumaan, palautamme osallistumismaksun sinulle.

 

Yhteydenotto

 

Autamme mielellämme matkanjärjestelyissä – Ole meihin yhteydessä mikäli sinulla tulee mieleen matkaan liittyen kysymyksiä.

info@discoversaimaa.fi

☎️ +358 41 313 6868 

 

Saimaalle saapuminen Helsingistä:

 • Omalla autolla 260km (noin 3 tuntia)
 • Junalla 2,5h

 

Discover Saimaa on polkupyöräretkiin erikoistunut luontomatkailuyritys. ”Toimistomme” on luonnossa Saimaan äärellä. Toteutamme luontomatkailussa vastuullista ja kestävää matkailupalvelua. Toimimme ympäristövastuullisesti sekä tiedostaen oman toimintamme vaikutukset ympäristöön. 

Lisätiedot

Päivämäärä

29.–30.5. la–su pyörämatka

YHTEYSTIEDOT

Discover Saimaa

+358 41 313 6868 

Y-tunnus 2497697-2

OTA YHTEYTTÄ
Anna nimesi.
Kirjoita viestisi.