Menu
Discover_saimaa_talvi

Koe ainutlaatuinen Pikku-Suomi Pohjois-Norjan Pykeijassa

P Y K E I J A (Pohjois-Norja)
”Pikku-Suomi”

 

Varanginvuonon rannalla seisoo pieni ihastuttava kalastajakylä nimeltään Pykeija.

 

Koe Pykeijan viehättävä yksinkertaisen tyylikäs kauneus ja maisemien karu lumous. Lähde mukaan ikimuistoiselle elämysmatkalle, jonka jälkeen olet monta elämystä rikkaampana.

 

Ajankohta:

23-28.8.2022

Osasto: Vaellusmatkat Avainsana tuotteelle pykeija

Kuvaus

Varanginvuonon rannalla seisoo pieni ihastuttava kalastajakylä nimeltään Pykeija. Pykeijaa ympäröi Jäämeri kolmesta suunnasta. Kylässä asuu noin 170 ihmistä ja kesäisin enemmän. Alueen pääelinkeinoja ovat olleet kalastus ja kalanjalostus. Kuningasrapua on pyydetty 1990-luvulta alkaen.

 

Pykeijan historia on rikas ja mielenkiintoinen. Myös sen historia suomenkielen suhteen on ainutlaatuista. Pykeijaa kutsutaankin Pikku-Suomeksi. Suurin osa kylän asukkaista osaa vanhaa suomea ja ovat ylpeitä siitä. Kylässä voit kuulla puhetta suomen kielellä ja keskustella sitä niin lähikaupassa kuin ravintolassa. Kieli on vanhaa suomea, kveeniä.  Näistä kuulet lisää paikallisoppaalta matkan aikana.

 

 

Ajankohta on mitä parhain, sillä elokuinen lämpö ja Jäämeren ainutkertainen valo saa aistit ihmettelemään alueen kauneutta. Alkavan syksyn ruskan värit saapuvat ilahduttamaan väriloistoa.

 

Matkaohjelma

 

Kuljetus Ivalon lentoasemalta lähtee tiistaina 23.8.2022. Matka Pykeijaan on jo itsessään omanlainen elämys.

 

Ensimmäisen yön vietät Muotka- ja Paistunturin erämaa-alueiden keskellä tunnelmallisessa ja uniikissa  majapaikassa.

 

Matka jatkuu kohti Tenojoen varren upeita maisemia myötäillen Utsjoen kautta Suomen ja EU:n pohjoisimpaan kylään Nuorgamiin, jossa syömme lounaan. Sen jälkeen matka jatkuu Norjan rajan ylityksen jälkeen kohti Pykeijaa. Maisemat vaihtuvat rajan ylityksen jälkeen ja varsinkin loppumatka Pykeijan pienempää tietä on kauniin karua. Matkaa kertyy noin 90 km.

 

Pykeijassa vietät kolme yötä ja nautit ympäröivästä luonnosta ja kylän ainutlaatuisuudesta. Kylässä aistit leppoisan ystävällisen  tunnelman. Saunot jäämeren saunassa ja pulahdat turkoosin Jäämereen hohtavalta hiekkarannalta. Hengität puhtaan raikasta ilmaa meren rannalla ja nautit elämästä.

 

Vaellat 5km polkua pitkin tuntureiden yli Ranvikaan, joka on Etelä-Varangin suurin lintuvuori ja tunnettu lintuharrastajien matkailukohde. Vuorella pesii vuosittain tuhansia pikkukajavia. Paluumatkalla saat kokea venematkan Jäämerellä ja näet mantereen uudella ja erilaisella tavalla mereltä käsin.

 

Retken yhtenä päivänä Pykeijassa saat nauttia vapaaolostasi. Voit myös  heittokalastella rannoilta tai vuokrata veneen ja lähteä merelle tai tilata kuningasrapu risteilyn. On elämys päästä Jäämerelle kokemaan rapumertoja. Nostaa itselleen nerrasta kuningasrapu ja nauttia meriretken päätteeksi herkullinen ruoka-annos siitä viihtyisässä Bistro-ravintolassa.

 

Kylän ravintola Bistro viihtyisä paikka, jossa saat kokea ainutlaatuisen herkullisia makuja ja palvelua.  Bistron isäntä Trond Høiberget vastaa toiveisiisi miellellään.

 

 

26.8.2022 lähdemme Norjasta ajamaan Suomen puolelle Sevettijärven kautta.  Inarissa vietät viimeisen yön viihtyisässä majoituksessa hotellimajoituksessa Juutuan koskimaisemissa. Huipputason ravintolassa  nautit ainutlaatuisen illallisen.

 

 

Sunnuntaina 28.8.2022 retki päättyy Ivalon lentoasemalle.

 

 

Matkaan mahtuu 7 seikkailuhenkistä matkaajaa. Reissaamme pikkubussilla ja alueen ja paikat tunteva opas on matkassa mukana koko

 

MYYNTI ALKAA PIAN  viikolla 46, jolloin matkan hinta myös ilmoitetaan. Pysy kuulolla ja ota yhteyttä aiemmin, jos on kysyttävää matkaan liittyen tai ennakkoilmoittautumiseen, sillä paikkoja on rajoitetusti!

 

 

Viimeinen ilmoittautumispäivä: 1.8.2022
Varaukset ovat sitovia.

 

 

👉 info@tarudetravels.com
☎️ 041 313 6868 (Taru)

YHTEYSTIEDOT

Discover Saimaa

+358 41 313 6868 

Y-tunnus 2497697-2

OTA YHTEYTTÄ
Anna nimesi.
Kirjoita viestisi.
EnglishFinnishGermanRussian