Menu
Discover_saimaa_talvi

Lemmenjoen tarunhohtoinen kultareitti -vaellusmatka 5 pvä:ää

487,00 (sis. alv)

Ajankohta: 6–10.9. 2021

Oletko haaveillut Lapin luonnosta ja erämaassa vaeltamisesta? Lähde mukaan Lemmenjoen kansallispuistoon ainutlaatuiselle Lapin vaellukselle. Vaellusretki kulkee Lemmenjoen historiallista kultareittiä pitkin. Vaellusreitin aikana kuljemme vaihtelevissa erämaamaisemissa, jotka kulkevat keskeisten kulta-alueiden läpi. Retken aikana kuulet tarinoita kullanhuuhdonnasta.

Kuvaus

Ajankohta: 6–10.9. 2021
Opastettu vaellus, 4 yötä/5 päivää, keskivaativa.
Oletko haaveillut Lapin luonnosta ja erämaassa vaeltamisesta? Lähde mukaan Lemmenjoen kansallispuistoon ainutlaatuiselle Lapin vaellukselle. Vaellusretki kulkee Lemmenjoen historiallista kultareittiä pitkin. Vaellusreitin aikana kuljemme vaihtelevissa erämaamaisemissa, jotka kulkevat keskeisten kulta-alueiden läpi. Retken aikana kuulet tarinoita kullanhuuhdonnasta.
Lemmenjoki
Lemmenjoen kauneutta.
Lemmenjoen kansallispuisto lukemattomilta tuntureilta avautuvat henkeäsalpaavan upeat maisemat. Ikimetsissä kulkiessa voi tuntea oman pienuutensa ja rauhoittua  mäntyvanhusten keskellä puiden huminaan. Suopursun huumaava tuoksu  ja jänkäkurpan laulu jää mieleen pitkäksi aikaa. Ravadaskönkään vesiputous on vaikuttava näky karussa jylhyydessään.
Jokivene vie meidät vaellusretken alkuun. Venematkan aikana näet koko jokivarren kerralla ja sen vaihtelevat maisemat mäntymetsistä jokivarren reheviin lehtoihin ja kaukaisuudessa siintäviin tuntureihin.
Matkamme toteutuu parhaimpana ruska-aikana, jolloin luonnossa on helppo hengittää raikasta syysilmaa ja nauttia ruskan tuomasta upeasta väriloisteesta.
Iloinen ruskavaeltaja.
Iloinen ruskavaeltaja.
Kenelle sopii:
Vaellukset ovat kevyitä päivävaelluksia, jotka sisältävät metsä- sekä tunturiosuuksia. Vaellamme päivittäin noin 6–10 km päivämatkoja noin klo 9–17 välisellä ajalla, pitäen yhden pidemmän lounastauon ja lyhyempiä lepotaukoja. Kuljemme pääosin merkittyä retkeilyreittiä pitkin ja tahtimme on rauhallinen, noin 3 km/h. Välttämättä et tarvitse aiempaa retkeily- tai vaelluskokemusta. Käy kuitenkin vaeltamassa muutama päiväretki rinkan tai raskaamman päivärepun kanssa ennen reissua. Sopii ikävuodesta 16 +.  Alle 18-vuotiaat vanhempien seurassa.
Majoitus:
Majoitus on koko vaellusmatkan omissa teltoissa. Kahtena iltana meillä on käytössämme varaustupa, jossa valmistamme illalliset ja vietämme aikaa.
Alustava ohjelma
L E M M E N J O K I
6.9.  ma (noin 7 km)

 

Ennen lähtöä klo 11.00 on mahdollista kokoontua yhteiselle lounaalle Ahkun Tuvalle Njurgulahteen (ei sisälly hintaan). Jokivene lähtee klo 12 ja kuljettaa meidät Njurgulahdesta Ravadasköngäkselle, jossa vaellus alkaa. Vaellamme Kultalan Haminaan (Kultasatama), jossa vietämme ensimmäisen yön Lemmenjoen rannalla.

 

7.9. ti  (noin 6 km)

Morgamojan Kultala. Illalla saunan pehmeät löylyt rentouttavat ahkeran vaeltajan. Varaustupa on käytössämme ja siellä on mahdollisuus ruoanlaittoon. Illan teemana on lihashuoltoa ja palauttelevaa joogaa.

 

8.9.  ke  (noin 8 km)

Mattit Ravadse. Illan teemana on ruoanlaittoa luonnon helmassa. Halukkailla on mahdollisuus saada hyviä vinkkejä retkiruokailun saloihin.

 

9.9.  to  (noin 10 km)

Matkan varrella Härkäkoskelle ohitamme Ravadaskönkään jylhän vesiputouksen, joka on yksi Lemmenjoen kansallispuiston tunnetuimpia luontokohteita ja nähtävyyksiä.  Härkäkosken illassa paistamme herkullisia räiskäleitä ja iltamme kruunaa puusauna joen rannalla. Varaustuvassa nautimme palauttelevasta joogahetkestä sekä yhteisestä illasta.

 

10.9.  pe

Aamupäivällä jokivene noutaa meidät Härkäkoskelta klo 12.00  ja kuljettaa meidät takaisin lähtöpisteeseen Njurgulahdelle. Ahkuntuvalla voimme vielä muistella yhteistä retkeämme ja syödä lounaan omakustannushintaan.

 

Retkiruokaa nuotiolla.
Retkiruokaa nuotiolla.

 

 

Oppaat
Oppaina toimivat luontoelämysopas Taru Kaljunen ja ivalolainen Riina Laitinen. Riina on aktiivinen luonnossa liikkuja sekä joogaopettaja, joten retken aikana meillä on mahdollisuus vaelluspäivien jälkeen palauttelevaan joogahetkeen.

 

Matkanjohtaja Taru.
Taru
Joogaohjaaja Riina.
Riina
Maksu suoritetaan kahdessa erässä. Varausmaksu (280 €) maksetaan varauksen yhteydessä ja loput kuukausi ennen lähtöä. Varausmaksu on sitova eikä sitä peruutustapauksissa palauteta.  Lue matkan peruutusoikeudet  varausehdoista: matka- ja varausehdot.
Varaukset ovat sitovia.
Ryhmäkoko max 14 henk. Retki toteutuu, kun min. 6 osallistujaa.
Hintaan sisältyy:
 • ohjattu vaellusmatka asiantuntevan oppaan johdolla
 • kaksi opastettua joogahetkeä
 • jokilaivakuljetukset Lemmenjoen kansallispuistossa vaellusmatkan alussa ja lopussa
 • sauna kahtena iltana
 • lettuillallinen viimeisenä iltana
 • ennakkoinfo retkelle valmistautumisesta noin 1 kk ennen lähtöä (Google meet tai Zoom)
 • päiväkohtaiset reittisuunnittelut & turvallisuussuunnitelma

 

Hintaan ei sisälly:

 • matkakulut kohteeseen Ivaloon
 • yhteiskuljetus Ivalosta retken lähtöpaikalle lisämaksusta
 • ruokailut matkan aikana

 

Ennakkovalmistautuminen

 

Osallistujien kesken järjestetään ennakkotapaaminen etäyhteyspalvelun avulla hyvissä ajoin ennen vaellusta. Tapaamisessa käsitellään vaelluksella tarvittavia varusteita, ruokia ja vaellukselle valmistautumista, sekä tutustutaan tarkemmin ryhmään ja vaelluksen reittiin.

Perustamme myös yhteisen WhatsApp -ryhmän,  jonka kautta annamme infoa tulevasta retkestä sekä muiden ryhmäläisten kanssa on näin ollen helppo vaihtaa ajatuksia ja keskustella mm. kimppakyydeistä.
Mukaan tarvitset:
 • säänkestävät retkeilyvaatteet ja tukevat vedenpitävät vaelluskengät
 • selkään hyvin istuva rinkka
 • omat yöpymis- ja ruuanlaittovälineet (teltta, makuupussi, makuualusta)
 • ruokaa

 

Mikäli sinulta puuttuu varusteita, opas auttaa niiden hankinnassa ja vuokraamisessa. Voit käyttää esimerkiksi Partioaitan 365 -klubin vuokrapalvelua. 

Evästauot piristävät vaeltajan.
Evästauot piristävät vaeltajan.
Koronavirus
Seuraamme koronavirustilannetta ja noudatamme aina viranomaisten ohjeita ja suosituksia kuten etäisyys- ja hygieniaohjeistuksia. Nykytiedon mukaan virus ei tartu niin herkästi ulkoilmassa. Jos sinulla on ollut pieniäkin oireita tai tieto mahdollisesta altistumisesta ennen lähtöä, tulee sinun jättäytyä pois vaellukselta. Jos vaellus joudutaan koronavirustilanteen ja/tai viranomaissuositusten takia perumaan, palautamme osallistumismaksun kokonaan.
Vakuutus
Matkanjärjestäjällä on vastuuvakuutus. Se on turvana silloin, jos vahinkoa aiheutuu yrityksen toiminnasta matkan aikana. Omat matka- ja tapaturmavakuutukset on asiakkaalla oltava itsellään.
Yhteydenotto
Autamme mielellämme matkanjärjestelyissä – ole meihin yhteydessä mikäli sinulla tulee mieleen matkaan liittyen kysymyksiä.
tai suoraan matkanjohtajaan:
☎️ +358 41 313 6868 (Taru)
Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostilla tarkemman infon matkasta sekä maksuohjeet.
Matkustus paikan päälle
Ivalosta Lemmenjoen Njurkulahteen on noin 90km (tunnin ajomatka).
Lähin lentoasema: Ivalon lentoasema, josta on suora bussikuljetus Ivaloon. Ivalon lentokentältä Ivaloon on matkaa 10 km. Kyyditykset Ivalosta Lemmenjoelle voimme sopia yhdessä kimppakyyteinä hyvissä ajoin ennen retkeä.
Yö- tai päiväjunalla pääsee kätevästi Rovaniemelle tai Kemijärvelle. Rovaniemeltä tai Kemijärveltä on mahdollista vuokrata auto tai matkata bussilla Ivaloon. Aikataulut www.vr.fi tai www.matkahuolto.fi
Lemmenjoen luonnon puhtaus ja kauneus.
Lemmenjoen luonnon puhtaus ja kauneus.
Lemmenjoen kirkas vesi.
Lemmenjoen kirkas vesi.
Majoitus ennen retkeä/retken jälkeen
Jos tulet päivää aiemmin/haluat jäädä vielä vrk:ksi retken jälkeen Ivaloon, niin yhteistyökumppanimme kautta saat majoitusta edullisemmin. Olethan yhteydessä: taru@discoversaimaa.fi
Majoitusta löytyy myös Lemmenjoelta lähtö- sekä paluupaikasta Ahkuntuvasta Njurgalahdesta:
YHTEYSTIEDOT

Discover Saimaa

+358 41 313 6868 

Y-tunnus 2497697-2

OTA YHTEYTTÄ
Anna nimesi.
Kirjoita viestisi.