Menu
Discover_saimaa_talvi

LEMMENJOEN TARUNHOHTOINEN KULLANKAIVUUVAELLUS

687,00 (sis. alv)

Hyppää seikkailuun ja koe kullanetsijän arki.  Pääset kokemaan miten kultaa kaivetaan, vaskataan ja ihmetellään mahdollista saalista. Saunot joenranta saunassa ja pulahdat virkistävään tunturipuroon. Illan kohokohtana keskellä erämaata nautit kynttilöiden tunnelmoidessa ihastuttavan kolmen ruokalajin illallisen. Ruskan kaunis väriloisto saa ihmettelemään luonnon kierron moninaisuutta

 

Ajankohta: 15.9.-18.9.2022 

 • Opastettu vaellus Lemmenjoen kansallispuistoon kullanhuuhdonnan saloihin.

 • 3 yötä/4 päivää, keskivaativa


Sopii seikkailunhaluisille, kuka haluaa lähteä vaeltaen tutustumaan paikalliseen elämänmuotoon ja ainutlaatuiseen Lemmenjoen kullankaivukulttuuriin.

8 varastossa

Kuvaus

Oletko haaveillut kullankaivuusta Lapin erämaassa? Tarunhohtoisten kultapurojen vaellusmatkalla koet Lemmenjoen ainutlaatuisen tunnelman sekä elät ainutlaatuisen vuorokauden kullankaivajan tiluksilla. Pääset hyppäämään kullankaivajan saappaisiin vuorokauden ajaksi.

 

Lukemattomilta tuntureilta avautuvat henkeäsalpaavat maisemat. Ikimetsissä kulkiessa voi tuntea oman pienuutensa ja rauhoittua  mäntyvanhusten keskellä puiden huminaan. Suopursun huumaava tuoksu  ja jänkäkurpan laulu jää mieleen pitkäksi aikaa. 

 

Vaellus vie meidät polkuja pitkin upeiden maisemien äärelle Lemmenjoen kultamaille. Maasto on helppokulkuista, enimmäkseen mäntykangasta, tunturikoivikkoa sekä kauniiden jokivarsien vierusta. Kullanhuuhdonta paikka Karukorvenkuru sijaitsee erämaassa, joten saat kokea myös poluttomia taipaleita.

 

Kannattaa myös yhtenä iltana jättää retkiruoat keittämättä ja nauttia ammattikokin loihtimasta kolmen ruokalajin illallisesta. Kullankaivaja oppaamme on toiselta ammatiltaan ja intohimoltaan kokki sekä luonnnonvaratuottaja. Illallismenu pohjautuu käsityöhön sekä puhtaisiin satokauden raaka-aineisiin  Suomen luonnosta inspiroituen sekä asiakkaan erityisruokavaliot huomioiden.  Makuaisteja kutkutteleva nautinto syntyy riistasta, lähipurojen ja järvien kaloista, alueen villiyrteistä ja marjoista.

 

REITTI

Lähtö ja paluu: Lemmenjoki, Ahkuntupa, Njurgulahti. 

 

Matkaat Lemmenjokea pitkin jokiveneellä Ravadaskönkään vesiputoukselle, joka on vaikuttava näky karussa jylhyydessään. Reitti kulkee upeaa Maddib Ravadaksen joenvartta pitkin leiripaikkaamme. 

 

Toisena päivänä vaellat Jäkälä-Äytsin legandaarisien kullankaivupaikkojen läpi Jäkäläpään tunturin laelle, jossa pääset tutustumaan erämaalentokentän kupeessa olevaan kullankaivajien Karhu-Korhosen kirjastoon. Kirjastolta matka jatkuu tunturiylängöllä Kullankaivajan tiluksille Karukorvenkuruun, josta saat mukaan matkamuistona ikimuistoisen kullankaivuelämyksen.

 

Kolmantena päivänä vaellamme Morgamojan Kultalaan, missä vietämme retken viimeisen yön. Viimeisen päivän vaellus kuljettaa Kultahaminaan. Retken kruunaa jokivenekuljetus Lemmenjoen kanjonin virtaavassa vedessä.  

 

KULLANKAIVUU

Kullankaivuuseen kuluu kullankaivun eri työvaiheet maan irrottamisesta, rännityksen kautta vaskaamiseen ja korukivien seulontaan. Työnteon ohessa käydään läpi myös Lemmenjoen kultahistoriaa, nykypäivää ja tulevaisuutta. Päivän päätteeksi nautit kahvin ja makean leivonnaisen kullankaivajan lämpimässä eräkämpässä.

 

Lemmenjoen kansallispuistossa elää ja työskentelee yhä sinnikäs kullankaivajien heimo. Yli 70 vuoden ajan he ovat kuulleet ja vastanneet erämaan ja kullan kutsuun. Sukupolvet ovat vaihtuneet, mutta sama, ihmisen ikiaikainen etsimisen, unelmien tavoittelun perusvietti on tuonut heidät näiden koukuttavien kultapurojen varsille. 

 

Mikäli onni suo, eli maa maksaa, saa asiakas pitää vähintään 50% löydetystä hienokullasta ja korukivistä. Kullankaivaja päättää isompien (yli 1 gramma) hippujen jaosta paikan päällä, riippuen löydettyjen hippujen määrästä. 

 

Perus retkeilytaidot on hyvä hallita. Vaellukselle osallistuvilta edellytetään myös aiempaa yhden yön majoittumista teltassa sekä rinkan kanssa vaeltamisesta/päiväretkeä. Oppaan seurassa vaeltaminen on nautinnollista, turvallista ja helppoa.

 

Yöpyminen: 

 

Majoittuminen tapahtuu omissa teltoissa tupien läheisyydessä. Leiripaikat ovat kauniilla paikoilla tunturipurojen/Lemmenjoen varressa. 

Varaustuvat ovat varalla, jos tulee haasteita teltassa nukkumisen kanssa.

 

Oppaat: 

 

Luontoelämysopas Taru on Tarude Travelsin perustaja ja liikkunut paljon Lapissa ja luonnossa. 

 

Hinta: 687€

Ennakkomaksu 200€ suoritetaan ilmoittautumisen jälkeen. Retken loppumaksu suoritetaan kuukausi ennen matkaa.

 

Hinta sisältää:

 • Oppaan palvelut koko retken ajan
.
 • Kullankaivajan joenranta sauna
.
 • Kolmen ruokalajin lllallinen kullankaivajan luona
.
 • Varaustupa ja joenranta sauna viimeisenä iltana .
 • Venekuljetukset molempiin suuntiin. Lähtö ja paluu Njurgulahdesta
.
 • Reittisuunnittelu sekä turvallisuussuunnitelma
.
 • Etätapaaminen  1 kk ennen retkeä, jossa käymme läpi vaellukselle. valmistautumista ja tutustutaan reittikuvaukseen tarkemmin. Käymme läpi olosuhteita ja retkelle tarvittavat varusteet, jotta retkestä tulee nautittava.

 • Varustelista ennakkoon
hyvissä ajoin noin 1kk ennen retken alkua. 
 • Unohtumaton elämys!


 

Osallistujamäärä: 5-6 henkilöä

 

Perustamme kuukausi ennen matkaa oman WhatsApp -ryhmän vaellukseen osallistujille. Ryhmässä voi keskustella, esittää kysymyksiä vaellukseen liittyen. Ryhmän kautta on mahdollista sopia myös mahdollisista kimppakyydeistä.

 

Viimeinen ilmoittautumispäivä: 15.8.2022

Varaukset ovat sitovia.

 

Varusteet: Mukaan tarvitset omat syysvaellukselle tarvittavat retkeilyvaatteet ja varusteet, kuten:

 

Rinkka, teltta, makuupussi ja makuualusta. Ruoanlaittovälineet ja sekä retkiruoat. Vesipullo/termospullo. 

 

Autamme tarvittaessa tavaroiden hankinnassa tai vuokraamisessa. Tutustu myös Partioaitan 365-klubin vuokrapalveluun, josta saat kätevästi vuokrattua välineet retkelle. 

 

Vakuutus

Matkanjärjestäjällä on vastuuvakuutus. Se on turvana silloin, jos vahinkoa aiheutuu  yrityksen toiminnasta matkan aikana. Matka- ja tapaturmavakuutus on asiakkaalla oltava itsellään.

 

Matkustus paikan päälle:

Ivalosta Lemmenjoen Njurkulahteen on noin 90km (tunnin ajomatka).

Lähin lentoasema: Ivalon lentoasema

 

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!

 

info@tarudetravels.com

☎️ 041 313 6868 / Tarude Travels

taru@tarudetravels.com (Taru – matkanjohtaja)

 

Lemmenjoen ruska-ajan kullankaivuu
Karukorvenkurun ruska-maisemaa

ja vaskaamien

Lemmenjoen kullankaivuu ja vaskaaminen
Vaskaamista Karukorvenkurussa
Kullankaivantaa Lemmenjoella
Kullankaivantaa
Lemmenjoen venekuljetus
Lemmenjoen ainutlaatuinen venekuljetus

Lisätiedot

Päivämäärä

15.9.-18.9.2022

YHTEYSTIEDOT

Discover Saimaa

+358 41 313 6868 

Y-tunnus 2497697-2

OTA YHTEYTTÄ
Anna nimesi.
Kirjoita viestisi.
EnglishFinnishGermanRussian