Menu
Discover_saimaa_talvi

LEMMENJOEN TARUNHOHTOINEN VAELLUSRETKI 3pvä:ää

290,00 (sis. alv)

Oletko haaveillut Lapin luonnosta ja erämaassa vaeltamisesta? Lähde mukaan Lemmenjoen kansallispuistoon ainutlaatuiselle Lapin vaellukselle. Vaellusretki kulkee Lemmenjoen kaunista rantaviivoja pitkin. Yöt vietämme luonnon helmassa teltassa.

Kesto: 3pvä:ää /2yötä

Poista
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osastot: Elämys, Luonto, Tarude Travels -matkat, Vaellus, Yleinen Avainsanat tuotteelle lapin vaellus, Lemmenjoki, ruskaretki, vaellus

Kuvaus

Ajankohta 10-12.9.2021 pe-su
• opastettu vaellus, 2 yötä/3 päivää, helppo

 

Vaellusreitin aikana kuljemme vaihtelevissa erämaamaisemissa Lemmenjoen kauniita rantoja pitkin. Retken aikana kuulet tarinoita ympäröivästä luonnosta ja sen monimuotoisuudesta sekä kullan huuhdonnasta.

 

Lemmenjoen kansallispuiston henkeäsalpaavan upeat maisemat jäävät pitkäksi aikaa mieleen. Ikimetsissä kulkiessa puiden huminan keskellä voi rauhoittua hetkeen. Suopursun huumaava tuoksu ja jänkäkurpan laulu saa viimeistään unohtamaan arjen ajatukset. Ravadaskönkään vesiputous on vaikuttava näky karussa jylhyydessään.

 

Jokivene vie meidät vaellusretken alkuun. Venematkan aikana näet koko jokivarren kerralla ja sen vaihtelevat maisemat mäntymetsistä jokivarren reheviin lehtoihin ja kaukaisuudessa siintäviin tuntureihin.
Matkamme toteutuu parhaimpana ruska-aikana, jolloin luonnossa on helppo hengittää raikasta syysilmaa ja nauttia ruskan tuomasta upeasta väriloisteesta.

 

 

Lemmenjoen ruskavaellus
Lemmenjoen kauneutta

 

Kenelle sopii:
Vaellusretki sopii kaikentasoisille, vaikkapa vasta vaelluksen aloittavalle ensi vaellukseksi. Hyvä on kuitenkin, jos käyt ennen vaellusta tekemässä esim. päiväretken raskaamman päivärepun tai rinkan kanssa. Sopii ikävuodesta 15 +, alle 18-vuotiaat vanhempien seurassa.

 

Vaelluksen luonne:
Vaellukset ovat kevyitä päivävaelluksia, jotka sisältävät metsä- sekä tunturiosuuksia. Päivävaellukset ovat noin 10 km noin, pitäen yhden pidemmän lounastauon ja lyhyempiä lepotaukoja. Kuljemme pääosin merkittyä retkeilyreittiä pitkin ja tahtimme on rauhallinen, noin 2,5-3 km/h.

 

Majoitus:
Majoitus tapahtuu omissa teltoissa. Jos sinulla ei ole omaa telttaa, niin voit kysyä teltan lainaksi.

 

Vaelluksen kohokohtia:
Morgamojan Kultala.
Härkäkoskella ohitamme Ravadaskönkään jylhän vesiputouksen, joka on yksi Lemmenjoen kansallispuiston tunnetuimpia luontokohteita ja nähtävyyksiä.
Lemmenjoen veneretki.

 

Oppaina toimivat luontoelämysopas Taru Kaljunen ja ivalolainen Riina Laitinen. Riina on aktiivinen luonnossa liikkuja sekä joogaopettaja, joten retken aikana meillä on mahdollisuus vaelluspäivien jälkeen palauttelevaan joogahetkeen.

Oppaamme

 

Hinta: 290 € sis. arvonlisäveron / henkilö.
Maksu suoritetaan yhdessä erässä retken jälkeen. Varaukset ovat sitovia.

 

Ryhmäkoko: max 14 henk. Retki toteutuu, kun min. 6 osallistujaa.

 

Hintaan sisältyy:
• Ohjattu vaellusmatka asiantuntevien oppaiden johdolla
• Mahdollisuus joogahetkiin
• Jokilaivakuljetukset Lemmenjoen kansallispuistossa
• Verkkotapaaminen ennen retkeä, jossa käymme läpi retkelle valmistautumisen
• Päiväkohtaiset reittisuunnittelut

 

Hintaan ei sisälly:
• matkakulut kohteeseen Ivaloon
• yhteiskuljetus Ivalosta retken lähtöpaikalle lisämaksusta
• ruokailut matkan aikana

 

Ennen retkeä ja retken jälkeen:
Ennen lähtöä on mahdollista lounastaa Ahkun Tuvalla Njurgulahdessa (ei sisälly hintaan). Jokivene  kuljettaa meidät Njurgulahdesta Ravadasköngäkselle, jossa vaellus alkaa. Ahkuntuvalla voimme vielä muistella yhteistä retkeämme ja syödä lounas omakustannushintaan

 

Ennakkovalmistautuminen:
Osallistujien kesken järjestetään verkkotapaaminen hyvissä ajoin ennen vaellusta, jossa käsitellään vaelluksella tarvittavia varusteita, ruokia ja vaellukselle valmistautumista, sekä tutustutaan tarkemmin ryhmään ja tarkempaan reittikuvaukseen.

 

Mikäli sinulta puuttuu retkeiluvarusteita, niin me voimme auttaa niiden hankinnassa ja vuokraamisessa. Voit käyttää esimerkiksi Partioaitan 365 -klubin vuokrapalvelua.

 

Vakuutus
Matkanjärjestäjällä on vastuuvakuutus. Se on turvana silloin, jos vahinkoa aiheutuu yrityksen toiminnasta matkan aikana. Omat matka- ja tapaturmavakuutukset on asiakkaalla oltava itsellään.

 

Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostilla tarkemman infon matkasta sekä maksuohjeet.

 

Matkustus paikan päälle:
Ivalosta Lemmenjoen Njurkulahteen on noin 90km (tunnin ajomatka).
Lähin lentoasema: Ivalon lentoasema, josta on suora bussikuljetus Ivaloon. Ivalon lentokentältä Ivaloon on matkaa 10 km. Kyyditykset Ivalosta Lemmenjoelle voimme sopia yhdessä kimppakyyteinä hyvissä ajoin ennen retkeä.

 

Yö- tai päiväjunalla pääsee kätevästi Rovaniemelle tai Kemijärvelle. Rovaniemeltä tai Kemijärveltä on mahdollista vuokrata auto tai matkata bussilla Ivaloon. Aikataulut www.vr.fi tai www.matkahuolto.fi

 

Majoitus
Retken aikana nukutaan omissa teltoissa luonnon keskellä.

Ennen retkeä tai retken jälkeen voit majoittua lähellä yhteistyökumppanimme sopimushintaan. Majoitusta löytyy myös Lemmenjoelta lähtö- sekä paluupaikasta Ahkuntuvasta Njurgalahdesta.

 

Yhteydenotto
Autamme mielellämme matkanjärjestelyissä – ole meihin yhteydessä mikäli sinulla tulee mieleen matkaan liittyen kysymyksiä.

info@discoversaimaa.fi
☎️+358 41 313 6868
tai suoraan matkanjohtajaan taru@discoversaimaa.fi
☎️ +358 405 160 026 (Taru)

Lisätiedot

Päivämäärä

10-12.9.2021 pe-su

YHTEYSTIEDOT

Discover Saimaa

+358 41 313 6868 

Y-tunnus 2497697-2

OTA YHTEYTTÄ
Anna nimesi.
Kirjoita viestisi.
EnglishFinnishGermanRussian