Menu
Discover_saimaa_talvi

Naisten pyöräretki ja sauna-hoitoilta Hiitolanjoelle

Matkan pituus: (yhdensuuntainen) on noin 60 km.

Vaikeusaste: Reitti kulkee pääosin asfalttipäällystettyjä teitä pitkin kauniissa maalaismaisemissa. Ritakoskelta Hiitolanjoki B&B on hyväkuntoinen hiekkatieosuus.

Osastot: Elämys, Pyöräretket Avainsanat tuotteelle hiitolanjoki, pyöräretki

Kuvaus

Matkan pituus: (yhdensuuntainen) on noin 60 km.

 

Vaikeusaste: Reitti kulkee pääosin asfalttipäällystettyjä teitä pitkin kauniissa maalaismaisemissa. Ritakoskelta Hiitolanjoki B&B on hyväkuntoinen hiekkatieosuus.

 

Tutustumme museotiehen ja nautimme maisemista. Matkan varrella pidämme juoma- sekä maisemanautiskelu taukoja.

koivikkomaisema
Koivikoita ja maalaismaisemia. 

Ensimmäisen pidemmän tauon pidämme 37 km:n päästä Rautjärvellä, Kollaa-SimoHäyhä-museolla. Museossa voi myös halutessa vierailla (museolippu 5€ ei kuulu retken hintaan.)

Simä Häyhä museo
Rautjärvi. Kollaa-Simo Häyhä (tarkka-ampuja) museo.

Matka jatkuu upeaa ja kiemurtelevaa maalaismaisema tietä pitkin noin 16 km Ritakoskelle ja Lahnasenkoskelle (Lahnasenkoski ja Ritakoski).

Hiitolanjoelle johtava tie
Hiekkatieosuus.

Loppumatka 4 km nautimme hiekkatieosuudesta. Perille päästyämme Hiitolanjoki B&B järjestää rentouttavan naisten Sauna-hoito ja hemmotteluillan. Hemmotteluillassa ja virkistäydytään sekä rentoudutaan jokirantasaunassa itseä hemmotellen mm. turvepesulla, jalkakylvyllä ja mieltä puhdistavilla ajatuksilla luontoa hyödyntäen. Rentoutumisen lomassa nautimme kevyen iltapalan.

Hiitolanjoki
Hiitolanjoki ja lumpeet.

Oheisesta linkistä voit käydä katsomassa lisätietoja.

Hiitolanjoki B&B tarjoaa tarjoaa majoitusta, tilavuokrausta ja luontolähtöisiä hyvinvointimatkailutuotteita. Paikanpitäjä ihana Anne on tilan vuokralaisena. Anne tarjoaa meille lämminhenkisen vastaanoton ja kokonaisvaltaista karjalaista vieraanvaraista huolenpitoa.

Hiitolanjoen emäntä
Anne. Talon hyväntuulinen ja taitava emäntä.

Jos haluat jäädä yöksi Hiitolanjoelle, niin voit tehdä varauksen suoraan Hiitolanjoelta omakustannushintaan, jolloin sinulla on mahdollisuus vaikuttaa millaisessa huoneessa haluat yöpyä. Käy kurkkaamassa eri vaihtoehdot majoituksesta.

Majoitusvarauksen voit tehdä suoraan sähköpostitse  welcome@bbhiitolanjoki.fi

Pyöräilemme takaisin Imatralle osittain eri reittiä. Lähtö Hiitolanjoelta on noin klo 11 ja olemme iltapäivästä takaisin Imatralla. Opastus kuuluu samaan hintaan.

Voit myös itsenäisesti tulla omalla aikataululla ja jäädä vaikka nauttimaan Hiitolanjoen miljööstä pidemmäksikin aikaa.Toki voit myös lähteä saunaillan jälkeen kotia kohti, jos vaikka saat autokyydin järjestettyä.

Huollatathan pyöräsi ennen retkeä 🙂

Pyörän vararengas (omaan pyörään soveltuva oikean kokoinen sisäkumi) on hyvä olla matkassa mukana, jos rengasrikko yllättää. Muut huoltotarvikkeet löytyvät Discover Saimaan puolesta.

Vakuutus
Matkanjärjestäjällä on vastuuvakuutus. Se on turvana silloin, jos vahinkoa aiheutuu yrityksen toiminnasta matkan aikana. Tapaturmavakuutus on asiakkaalla oltava itsellään.

Oppaana toimii Taru. Tutustu oppaisiimme täällä.

Järjestämme tilauksesta matkoja ryhmille. Kysy tarjous omalle ryhmällesi👇
info@discoversaimaa.fi

 

Hintaan sisältyy reittisuunnittelu sekä matkan aikainen opastus (2 päivää)

Hintaa ei sisälly:

  • Hiitolanjoella saunailta (Hiitolanjoki B&B hoitaa majoituksen, saunan ja ruokailut)
  • polkupyörää tai sen vuokrausta (pyörän voi vuokrata yhteistyökumppanimme kautta).

    taru@discoversaimaa.fi
    Discover Saimaa /
    Tarude Travels
    +358 405 160 026

Reitti

kartta

Imatrankoski – Kollaa-Simo Häyhä museo osuus. Kuva: kopio googlemaps

kartta

Kollaa-Simo Häyhä museo – B&B Hiitolanjoki osuus. Kuva: kopio googlemaps / Discover Saimaa

Hiitolanjoen tarinaa

Hiitolanjoki B&B on toiminut Rajavartioasemana vuosina 1955-2008. Talon yläkerrassa on ollut perheiden asuntoja ja alakerrassa poikamiesbokseja. Joki virtaa aivan talon alapuolella ja joen rannassa on vanha tunnelmallinen hirsisauna. Pihalla löytyy helikopterikenttä muistona rajavartioaseman toiminnasta. Hiitolanjoki B&B on nyt kunnan omistuksessa ja Anne on tiluksilla vuokralaisena.

Hiitolanjoki virtaa Laatokkaan ja Venäjän rajalle on matkaa 700m
Tällä hetkellä jokea ennallistetaan, jotta Laatokan lohi pääsee lisääntymään. Se on Suomen viimeinen ja alkuperäinen järvilohikanta. Hiitolanjoessa on kolme patoa, jotka puretaan 2021-23 aikana.

Etusivu

YHTEYSTIEDOT

Discover Saimaa

+358 41 313 6868 

Y-tunnus 2497697-2

OTA YHTEYTTÄ
Anna nimesi.
Kirjoita viestisi.