Menu
Discover_saimaa_talvi

Pyöräretki Mietinsaareen ja risteily Saimaalla

Opastettu yhden yön pyöräretki Saimaan upeissa maisemissa. Reittimme kulkee neljän Saimaan saaren kautta.

Osasto: Pyörämatkat Avainsanat tuotteelle pyöräretket, risteily, saimaa

Kuvaus

Opastettu yhden yön pyöräretki Saimaan upeissa maisemissa. Reittimme kulkee neljän Saimaan saaren kautta.

 

Retken aikana pääsemme kokemaan aitoa Etelä-Karjalaista tunnelmaa sekä paikallista vieraanvaraisuutta. Matka etenee leppoisasti maalaismaisemia ihastellen sekä Saimaan upeita rantaviivoja seuraten. Pysähdymme perinteisessä Karjalaisessa kahvilassa sekä maatalossa. Lossi kuljettaa meidät Mietinsaareen, jossa nautimme Saimaan rauhasta ja leppoisasta yhdessäolosta. Seuraavana päivänä pääsemme Emma-laivalla risteilylle, joka kuljettaa meidät ja pyörät Lappeenrannan Rauhan satamaan.

 

Reittikuvaus

 

Imatran kalastuspuistossa tapaamme aamulla, josta lähdemme Vuoksen rantaa maisemia ihastellen kohti Ruokolahtea. Ensimmäinen pysähdyspaikkamme on Imatran Vuoksenniskan kaupunginosassa oleva kuuluisa Alvar Aallon kirkko (Vuoksenniskan kirkko), joka on valmistunut 1958. Kirkko on kaikista Aallon kirkkosuunnitelmista omaperäisin; synteesi hänen lähestymistavastaan yhdistää arkkitehtuurissaan niin käytännölliset kuin esteettisetkin tarpeet.

 

Ruokolahdella pysähdymme luonnonkauniille kirkonmäelle, joka on näyttävä kokonaisuus Saimaan rannalla.

 

Ruokolahti kellotapuli
Ruokolahden paanukattoinen kellotapuli.

 

Kellotapuli on rakennuksista tunnetuin ja se on mainittukin suomalaisen kirkkorakennustaiteen helmeksi. Samassa pihapiirissä on museo ja kahvila Kahvila Kaiku jossa voi nauttia talon antimista ja karjalaisesta “pitopalvelusta”.

 

Ruokolahden kirkko Saimaalta nähtynä
Ruokolahden kirkko seisoo kirkonmäellä upeissa Saimaan maisemissa.

 

Kauniin Suikkalan salmen sillan ylitettyämme saavumme Äitsaareen puolelle. Maalaistalo Hertta tarjoilee meille karjalaisia herkkuja mm. emännän tekemiä aitoja karjalanpiirakoita.

 

Sopalassa poikkeamme noin 300m metriä hiekkatietä pitkin katsomaan Saimaa Geoparkin kohteen kalliomaalauksesta, joka esi-isiemme tekemä taidenäytös. KOLMIKÖYTISIEN KALLIOMAALAUS

 

Saviniemestä aloitamme lossimatkan kohti Mietinsaarea. Matkan aikana pääsemme nauttimaan Saimaan maisemista vesiltä käsin. Mietinsaaressa matka jatkuu hiekkatietä pitkin saaren metsäisissä ja rauhallisissa maalaismaisemissa. Majapaikkamme sijaitsee kuvan kauniissa niemenkärjessä Saimaan rannalla.

 

Herkullinen ansaittu illallinen kruunaa pyöräily päivän. Illalla rantasaunan lämpimät löylyt kruunaavat illan. Saimaan lumoava ympäristö ja luonnon rauha.
Yöpyminen tapahtuu mökissä Saimaan rannalla.

 

Jos haluaa kokeilla hieman eksoottisempaa majoitusvaihtoehtoa, niin riippumatto- / telttamajoitus onnistuu myös.

 

Seuraavana aamuna auringon noustessa tutustumme saaren kivikautiseen asuinpaikkaan, jonka asutus on ajoitettu vuosille 4400–1900 eaa.

 

Emma-laiva saapuu noutamaan meidät saaren rannasta pyörien kanssa. Pääsemme nauttimaan Saimaan hienoista ja vapaista maisemista laivasta käsin.

 

Saunalaiva Emma
Sympaattinen saunalaiva Emma vie meidät risteilylle

 

Emma kuljettaa meidät pyörien kanssa Lappeenrannan puolelle Rauhan satamaan. Halukkaat voivat jatkaa vielä lomailua Holiday Clubilla omakustanteisesti. Holiday Clubilla on mahdollisuus yöpyä hotellissa tai Villas huoneistoissa. Voimme auttaa varauksen kanssa majoituksen suhteen. (loma-aikana kesällä huoneet ovat hyvä varata riittävän etukäteen).

 

Kylpylä on pelkästään jo loistava rentoutumispaikka pyöräreissun jälkeen, jos ei yöksi halua jäädä. Kylpylästä voi varata myös etukäteen hierontaa ja hoitoja.

 

Hintaan sisältyy

 

  • reittisuunnittelu etukäteen
  • oppaan palvelut koko pyörämatkan ajan
  • majoitus
  • päivällinen sekä aamupala Mietinsaaressa
  • makkarat sekä juomat iltapalaksi
  • lossimaksu
  • laivaristeily Saimaalla
  • Imatran kalastuspuistossa kahvit ennen pyörälenkille lähtöä

 

Hintaan ei sisälly

 

  • polkupyörää tai sen vuokraa (pyörän voi vuokrata yhteistyökumppanimme kautta)

 

Vakuutus

 

Matkanjärjestäjällä on vastuuvakuutus. Se on turvana silloin, jos vahinkoa aiheutuu yrityksen toiminnasta matkan aikana. Tapaturmavakuutus on asiakkaalla oltava itsellään.

 

Kysy tarjous!

 

Olethan meihin yhteydessä mikäli sinulla tulee matkaan liittyen kysymyksiä. Autamme mielellämme askarruttavissa asioissa.

 

info@discoversaimaa.fi
tai suoraan matkanjohtajaan taru@discoversaimaa.fi

 

Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostilla tarkemman infon matkasta sekä varustelistasta. Maksuohjeet tulevat myös samalla sähköpostilla parin päivän kuluttua. Varaukset ovat sitovia.

 

Kylpylähotelliin ja Saimaan alueeseen sekä muihin palveluihin ja aktiviteetteihin voit tutustua oheisilla sivuilla:
Ukonniemi & Rauha
Go Saimaa – Holiday Club Saimaa

YHTEYSTIEDOT

Discover Saimaa

+358 41 313 6868 

Y-tunnus 2497697-2

OTA YHTEYTTÄ
Anna nimesi.
Kirjoita viestisi.
EnglishFinnishGermanRussian