Menu
Discover_saimaa_talvi

Saimaan saaristoreitti omalla porukalla pyöräillen – omatoimimatka

397,00 (sis. alv)

Saimaan alueen rengasreitti pyöräillen antaa monta ulottuvuutta nauttia luonnosta, kiireettömyydestä, hyvästä ruoasta, upeista maisemista ja monesta muusta ikimuistoisesta kokemuksesta. Koe pyöräretki omatoimisesti omalla tahdilla nautiskellen. Saat ennakkoon reittiohjeet ja mobiilikartan, jonka avulla on helppo pyöräillä ja voit nauttia matkanteosta huoletta.

 

Kuvaus

Helppo-keskivaativa, 3 pv / 2 yötä

 

Saimaan alueen rengasreitti pyöräillen antaa monta ulottuvuutta nauttia luonnosta, kiireettömyydestä, hyvästä ruoasta, upeista maisemista ja monesta muusta ikimuistoisesta kokemuksesta. Discover Saimaa on polkupyöräretkiin erikoistunut luontomatkailuyritys.

 

Luonto ympärillä on kaunista ja puhdasta. Monipuolisia maisemia ihaillessa mieli rentoutuu sekä kesäiset runsaat luonnon tuoksut antavat ainutlaatuisen säväyksen pyöräretkelle.

 

Koe pyöräretki omatoimisesti omalla tahdilla nautiskellen. Saat ennakkoon reittiohjeet ja mobiilikartan, jonka avulla on helppo pyöräillä ja voit nauttia matkanteosta huoletta. Varaamme parhaimmat /sopivat majapaikat ja illalliset puolestanne. Miten helppoa se onkaan, saavut vain lähtöpaikalle ja ystävällinen ammattitaitoinen opas perehdyttää sinut etukäteen Saimaan saariston saloihin ja mielenkiintoiseen reittikuvaukseen.

 

Saimaan kauneutta parhaimmillaan.
Saimaan kauneutta parhaimmillaan.

 

Matkan aikana koet mm. mahtavan Imatrankosken, Ruokolahden kirkonmäen monipuolisen kauneuden, Lappeenrannan sataman vilkkaan satamatorin, Saimaankanavan ja aidon etelä-karjalaisen vieraanvaraisuuden sekä tunnelman.

 

Pyöräretkipaketti sisältää:

 

 • majoitukset 2 yötä (lakanat ja pyyhkeet sis.hintaan) → Utula ja Lappeenranta
 • sauna molempina iltoina
 • illalliset 1 vrk:n ajan
 • aamupalat 2 vrk:n ajan
 • yhteysalusmatkat
 • oppaan tapaaminen ennen lähtöä
 • opas puhelimen päässä 24h
 • reittiohjeet mobiilisti
 • reitin varrella oleviin nähtävyyksiin ja palveluihin tieto/infopaketit

 

Hintaan ei sisälly:

 

 • lounaita
 • oppaan läsnäoloa

 

Saimaanrannan puusaunan löylyt ja järven raikkaus saa pyöräilijän rentoutumaan.
Saimaanrannan puusaunan löylyt ja järven raikkaus saa pyöräilijän rentoutumaan.

 

Ohessa on ohjelma yhteen suosituimmista Saimaan saariston pyöräretkistämme. Reittikulkua ja tarjontaa on mahdollista sopia toiveidenne mukaan esim. tieosuuksilla on useampi vaihtoehto, jolloin maantiepyörällä pääsee kulkemaan koko matkan päällystettyjä teitä pitkin. Reitin voi myös kulkea molempiin suuntiin.

 

Saimaanrannan puusaunan löylyt ja järven raikkaus saa pyöräilijän rentoutumaan.
Saimaanrannan puusaunan löylyt ja järven raikkaus saa pyöräilijän rentoutumaan.

 

 

Retkien pituudet räätälöidään asiakkaiden toivomusten mukaan. Voit pyöräillä reitin päivässä, kahdessa tai halutessasi voidaan räätälöidä pidempi reissu, joka kattaa koko viikon ohjelman. Rennolla aikataululla voit nauttia matkanteosta /olostasi ja hidastaa vauhtia olemalla samassa majapaikassa vaikkapa kaksi yötä. Lisäpalveluna Saimaan äärellä voimme tarjota yhteistyökumppanimme kautta mm. joogaa, kehon hemmottelua ja hierontaa. Tai annat vain itsellesi aikaa rentoutua, nauttia ja olla vain. Järjestämme matkoja myös yksin matkustaville sekä perheille.

 

Näkemisen arvoista

 

Retken aikana pyöräilemme kolmen kirkonkylän läpi
Saamme kokea Imatran ja Lappeenrannan kesäisen kaupunkielämän
Saimaa seuraa meitä osan matkasta. Vesistöt ylitetään lossilla ja pyörälautalla, joka on itsessään jo hieno kokemus
Saimaankanavan sillan ylitys pyöräillen
Imatrankoski ja Vuoksen varren maisematie
Alvar Aallon kirkko
Ruokolahden kirkonmäki on näyttävä kokonaisuus
Pyöräillen kahta Salpausselkää pitkin
Lukuisia Saimaa geopark -kohteita matkan varrella

 

PYÖRÄRETKEN ohjelma

Reitin pituus on noin 160 km

 

1. Päivä (noin 54km)

 

Oppaan kanssa tapaaminen Imatralla Vuoksen kalastuspuistossa. Opastus kohteisiin ja tiedot tapahtumista, reittiohjeistuksen luovutus. Päivän aikana tulet näkemään mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Alkumatkasta reitti kulkee Alvar Aallon suunnitteleman Kolmen Ristin Kirkon ohitse. Ensimmäisen 18 km jälkeen Ruokolahden kirkonmäellä on mukava pitää taukoa. Kahvila Kaiku tarjoaa kerrassaan mahtavat karjalaisperinteiset herkut.

 

Kahvila Kaiku ja sen herkut.
Kahvila Kaiku ja sen herkut.

 

Utulaan saapuvalla tiellä saa aistia pyöränselässä mäntymetsän tuoksut ja maalaistunnelmaan kerrassaan. Kyläkauppa palvelee pyöräilijöitä ja kaupan yhteydessä on kahvila, josta saa ostettua pientä purtavaa. Katettu illallinen Saimaan maisemissa ja puusaunan lempeät löylyt kruunaavat illan.

 

 

Upea hiekkaranta houkuttelee uimaan majapaikassa.
Upea hiekkaranta houkuttelee uimaan majapaikassa.

 

 

2. Päivä (noin 55km)

 

Kyläniemen lossilla on oma tunnelmansa.
Kyläniemen lossilla on oma tunnelmansa.

 

Kyläniemen lossilta matka jatkuu kohti kalasatamaa. Kyläniemen kalasatamasta pyörälautta kuljettaa hienoja Saimaan maisemia pitkin Taipalsaaren Sarviniemeen. Matkalla voi nähdä ehkäpä saimaannorpankin.

 

 

Pyörälautta pakattu iloisista pyöräilijöistä.
Pyörälautta pakattu iloisista pyöräilijöistä.

 

Taipalsaaren kirkonkylällä on mukava pitää taukoa ja nauttia baarin antimista. Taipalsaarelta pyörätie kuljettaa Saimaan maisemia seuraillen Lappeenrantaan.

 

 

MAJOITUS

 

Majoitus tapahtuu kahden hengen hotellihuoneissa 1880-luvun lopulla ratsuväelle rakennettulla Rakuunanmäellä. Hyvin säilynyt Rakuunamäki on noussut linnoituksen rinnalle Lappeenrannan matkailukohteiden kärkeen. Keskikaupungin kyljessä sijaitsevat Rakuunamäen punatiilikasarmit kertovat edelleen syntyaikojensa tarinaa. Upseerien, aliupseerien ja varusmiesten asunnot, tykkihallit ja naurisvarastot ovat nyt valjastettu hotellille, pyöräliike Varustamolle, kodeille ja toimistoille.
Toisena majoitusvaihtoehtona toimii loistavasti myös Rutolan vanha kyläkoulu. Kyläkoululla talon isäntäperhe valmistaa herkullisen illallisen. Illalla on mahdollisuus nauttia pehmeistä puusaunan löylyistä ja paljun nautinnosta. Huom. Rutola sijaitsee noin 10 km Lappeenrannasta, joten reitin kulkuun tulee yhteensä noin 20 lisäkilometriä. Jos kyläkoulun tunnelma kiinnostaa, kysy tarjous tästä majoituksesta.

 

 

Rutolan vanha kyläkoulu.
Rutolan vanha kyläkoulu.

 

 

Kyläkoulun puusaunan lomassa on kiva nauttia kesäisestä tunnelmasta paljusta käsin.
Kyläkoulun puusaunan lomassa on kiva nauttia kesäisestä tunnelmasta paljusta käsin.

 

3. Päivä (noin 50km)

 

Lappeenrannassa vietetyn yön jälkeen pyöräreitti menee huikean Saimaan kanavan sillan yli. Joutsenon kirkonkylässä on mahdollisuus pitää kahvihetki. Aholan maalaismaisemia pitkin matka jatkuu Vuoksen vartta pitkin Imatrankoskelle. Vuoksen varren rantaraittia pitkin pyöräillään takaisin lähtöpisteeseen Vuoksen Kalastuspuistoon, jossa on mahdollisuus saunaan Vuoksen rannalla sekä vaikka herkulliseen Vuoksen lohikeittoon.

 

 

Kesän vehreyttä pyörämatkalla.
Kesän vehreyttä matkanvarrella.

 

 

Saimaan saaristoreitti pyöräillen.
Saimaan saaristoreitti pyöräillen.

 

 

VAATIVUUSTASO

 

Pyöräilyreitti on pääosin asfaltoitua tasamaastoisia osuuksia. Reitin varrella olevat ala- ja ylämäet tuovat mukavasti vaihtelua. Taipalsaarelta Lappeenrantaan pyöräillään pyöräteitä pitkin. Suurin osa matkasta ajetaan pienten rauhallisten teiden reunaa. Matkan aikana noin 20km Ruokolahdelta Virmutjoelle tie on vilkkaammin liikennöity.. Matkan varrella on hiekkatieosuus noin 10 km. Maantiepyöräilijät voivat valita hiekkatieosuuden sijaan asfaltoidun reittivalinnan.

 

LISÄPALVELUT pyörämatkalle (LISÄMAKSUSTA)

 

Matkatavaroiden kuljetus majapaikkaan pyörämatkan aikana
Opastuskierros Imatrankoskella ennen retkeä ja retken jälkeen
Opastus Syyspohjan historiallisella Salpa-asemalla
Majoituksen varaaminen/järjestäminen Imatralla ennen tai jälkeen pyörämatkaa.
Polkupyörä, saa vuokrattua yhteistyökumppanimme kautta.

 

Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostin tarkemmasta matkaan sisältyvästä infosta sekä varustelistasta. Maksuohjeet saapuvat myös samassa sähköpostissa. Varausmaksu 280 € maksetaan ilmoittautumisen jälkeen. Varaukset ovat sitovia.

 

Huomiomme koronan tilanteen vuoksi aiheutuvat mahdolliset matkan peruutukset. Matkan peruuntuminen oikeuttaa ennakkomaksujen palautukseen. Asiakkaalle ei tule peruutuksesta mitään kuluja.

 

Vakuutus
Matkanjärjestäjällä on vastuuvakuutus. Se on turvana silloin, jos vahinkoa aiheutuu yrityksen toiminnasta matkan aikana. Omat matka- ja tapaturmavakuutukset on asiakkaalla oltava itsellään.

 

Ota yhteyttä

info@discoversaimaa.fi
tai suoraan matkanjohtajaan:  taru@discoversaimaa.fi
☎️ +358 41 313 6868 (Taru)

 

Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostilla tarkemman infon matkasta sekä maksuohjeet.

 

Pyöräily on ihanaa ja sopii kaikentasoisille.
Pyöräily on ihanaa ja sopii kaikentasoisille.

 

 

 

 

YHTEYSTIEDOT

Discover Saimaa

+358 41 313 6868 

Y-tunnus 2497697-2

OTA YHTEYTTÄ
Anna nimesi.
Kirjoita viestisi.