Menu
Discover_saimaa_talvi

Saimaan saaristoreitti pyöräillen – kahden yön taktiikalla

587,00 (sis. alv)

Opastettu pyörämatka (Saimaan saaristoreitti)

 

Vaativuustaso: helppo–keskivaativa

 

Ajankohta: useita vaihtoehtoja (3 pv / 2 yötä)

 

Lähtö ja paluu Imatralla (Vuoksen Kalastuspuisto)

Poista
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osastot: Elämys, Pyörämatkat Avainsanat tuotteelle pyörämatkat, saimaan saaristoreitti

Kuvaus

Upea Saimaan saaristossa kulkeva pyöräreitti vie meidät syvälle luonnon helmaan. Saimaa tarjoaa hyvät puitteet pyörämatkailuun. Luonto ympärillä on kaunista ja puhdasta. Monipuolisia maisemia ihaillessa mieli rentoutuu sekä kesäiset runsaat luonnon tuoksut antavat ainutlaatuisen säväyksen pyöräretkelle.

 

Ikimuistoisen pyörämatkan aikana nautit kauniista maisemista satulan selästä ja aistit kaikki luonnon tuoksut ja kesän värit. Kiireetön ilmapiiri,  upeat maisemat, rantasaunan löylyt ja uiminen puhtaassa järvessä – mitä muuta voit pyytää täydelliseltä pyörämatkalta?

 

Pyörämatkan kohokohtia

 • Pyöräily kolmen kirkonkylän läpi ja Imatran ja Lappeenrannan kesäinen kaupunkielämä
 • Upeat ja monimuotoiset vesistöt: Saimaa seuraa meitä osan matkasta. Vesistöt ylitetään lossilla ja pyörälautalla, joka on itsessään jo hieno kokemus, Saimaan kanava, Imatrankoski ja Vuoksen varren maisematie
 • Kulttuurihistorialliset kohteet: Alvar Aallon kirkko, Ruokolahden kirkonmäki ja Saimaa Geopark -kohteet.

 

Kenelle sopii ?

3 vuorokauden aikana päivämatkat eivät ole kovin haastavia ja pidämme sopivasti taukoja. Jos haluat haastavamman matkan, valitse 2 vuorokauden matka.

Pyöräilyreitti kulkee pääosin asfaltoituja tasamaastoisia osuuksia. Reitin varrella olevat mäet tuovat mukavasti vaihtelua. Taipalsaarelta Lappeenrantaan pyöräillään pyöräteitä pitkin. Suurin osa matkasta ajetaan pienten rauhallisten teiden reunaa. Matkan aikana noin 20 km Ruokolahdelta Virmutjoelle tie on vilkkaammin liikennöity. Matkan varrella on hiekkatieosuus noin 10 km.

 

Reitti

 • Rengasreitti, lähtö ja paluu Vuoksen Kalastuspuisto Imatralla. Reitin varrella lossi ja pyörälautta.
 • Reitin pituus on yhteensä noin 160 km
 • Imatra – Lappeenranta – Taipalsaari – Sarviniemestä lautalle Kyläniemeen kärkeen – Kyläniemi – Utula – Ruokolahti –Imatra

 

Matkaohjelma

 

1. päivä (noin 45km) Imatra – Lappeenranta

 

Matkamme alkaa Imatralta, josta lähdemme Vuoksen vartta pitkin ihailemaan vaikuttavaa Imatrankoskea, kansallisihmettä.

 

Maalaismaisemat vilisevät silmissä, kun pyörä kuljettaa Aholan maalaismaisemia pitkin kohti Joutseona. Joutsenon kirkonkylässä on mahdollisuus pitää kahvihetki.

 

Saimaan kanavan sillan ylitys vie meidät korkealle sillan päälle, josta sillan ali kulkevista turistilaivoista ihmiset vilkuttavat iloisina meille.

 

Lappeenrannassa poikkeamme satamaan aistimaan iloisen Karjalaiskaupungin elämää. Nautimme kahvit ja sitten suuntaamme majoituspaikkaamme.

 

2. päivä (noin 50km) Lappeenranta – Taipalsaari – Utula

 

Lappeenrannasta suuntaamme kohti Taipalsaarta Suomen kauneimmaksi kehuttua pyörätietä pitkin kauniissa harjumaisemassa.

 

Taipalsaaren kirkonkylän kaunis puukirkko tervehtii meitä saapuessa kylälle. Baarin pizzan tuoksu saa veden kielelle nälkäiselle pyöräilijälle. Tuoreet salaatit ja hampurilaiset antavat jokaiselle jotakin herkullista.

 

Taipalsaarelta matka jatkuu kohti Sarviniemeä rauhoittavissa metsämaisemissa. Pieni pätkä hiekkatieosuuttakin saadaan matkan varrelle, joka tuo vaihtelua päällystetylle pinnalla.

 

Sarviniemestä lautta kuljettaa meidät Kylänimen kalasatamaan.  Matkalla voi hyvällä onnella nähdä saimaannorpan.

 

Pyörälautta pakattu iloisista pyöräilijöistä.
Pyörälautta pakattu iloisista pyöräilijöistä.

 

Utulassa vietämme yön kerrassaan mahtavassa Utula Naturessa. Yhteinen päivällinen hyvän ruoan parissa Saimaan upeissa maisemissa saa varmasti meidän kaikkien hymyt huulille.

 

Utula Nature
Utula Naturen terassilla on hyvä venytellä väsyneitä lihaksia pyöräilypäivän jälkeen.

 

 

3. päivä (noin 55 km) Utula – Imatra

 

Utulasta lähtiessä pysähdymme Utulan yli 80 vuotta säilyneessä kyläkaupassa. Kaupan yhteydessä on myös kahvila, josta saa tankattua välipälaa päivän loppukilometreille.

 

Ruokolahden Kirkonmäki on ehdottomasti näkemisen arvoinen kohde. Kirkko sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Saimaan rannalla.

Ruokolahden kirkko Saimaalta nähtynä
Ruokolahden kirkko seisoo kirkonmäellä upeissa Saimaan maisemissa.

 

Kahvila Kaiku kirkonmäellä tarjoaa meille emännän tekemät herkulliset antimet sekä mielenkiintoisia tarinoita historiasta sekä jännittävän tarinan ruokolahden leijonasta. Talonpoikaismiljöö on kokonaisuudessaan vaikuttava ympäristö.

 

Kahvila Kaiku Ruokolahdella
Kahvila Kaiku Ruokolahdella.

 

Viimeinen pysähdyspaikkamme on Kolmen Ristin Kirkko Imatran Vuoksenniskalla. Kirkko on Alvar Aallon suunnittelema kirkko ja se on Suomen uudemman kirkkoarkkitehtuurin keskeisiä rakennuksia joka kuuluu Alvar Aallon kansainvälisesti arvostetuimpaan tuotantoon.

 

Vuoksen Kalastuspuistossa on mahdollisuus saunaan Vuoksen rannalla sekä vaikka herkulliseen Vuoksen lohikeittoon.

 

Hintaan sisältyy

 • Opastettu ja asiantuntevan pyörämatkaoppaan suunnittelema Saimaan saaristoreitin pyörämatka
 • Majoitus  1  yö jaetuissa 2-hengen huoneissa
 • Lappeenrannan majoitus
 • Lauttamatkat ohjelman mukaan
 • Aamupala x 1  ja illallinen x 1 ohjelman mukaan
 • Sauna Utulassa

Lisämaksusta

 • Matkatavaroiden kuljetus pyörämatkan aikana
 • Rakuunanmäellä yhden hengen huone.
 • Opastuskierros Imatrankoskella ennen retkeä sekä retken jälkeen
 • Majoituksen varaaminen/järjestäminen Imatralla ennen tai jälkeen pyörämatkaa.
 • Opastus Syyspohjan historiallisella Salpa-asemalla
 • Pyöränvuokraus. Pyörän voi vuokrata yhteistyökumppaniemme kautta.

 

Majoitus 

 

 1. yöpyminen hotelli Rakuunassa kahden hlö:n huoneissa 1880-luvun lopulla ratsuväelle rakennettulla Rakuunanmäellä tai Salpalinjan Hovissa Rutolassa, ihanassa maalaismaisemassa. Majoitus varmistuu matkaohjelmasta, viikolla majoitumme pääasiassa Salpalinjan hovissa ja viikonloppuisin Rakuunanmäellä.
 2. Utula Naturessa

 

Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostin tarkemmasta matkaan sisältyvästä infosta sekä varustelistasta. Maksuohjeet saapuvat myös samassa sähköpostissa. Varausmaksu 280 € maksetaan ilmoittautumisen jälkeen. Varaukset ovat sitovia.

 

Vakuutus

Matkanjärjestäjällä on vastuuvakuutus. Se on turvana silloin, jos vahinkoa aiheutuu  yrityksen toiminnasta matkan aikana. Matka- ja tapaturmavakuutus on asiakkaalla oltava itsellään.

 

Koronavirus

Seuraamme koronavirustilannetta ja noudatamme aina viranomaisten ohjeita ja suosituksia kuten etäisyys- ja hygieniaohjeistuksia. Nykytiedon mukaan virus ei tartu niin herkästi ulkoilmassa. Jos sinulla on ollut pieniäkin oireita tai tieto mahdollisesta altistumisesta ennen lähtöä, tulee sinun jättäytyä pois pyörämatkalta. Jos pyörämatka joudutaan koronavirustilanteen tai viranomaissuositusten takia perumaan, palautamme osallistumismaksun sinulle.

 

Yhteydenotto

Autamme mielellämme matkanjärjestelyissä – Ole meihin yhteydessä mikäli sinulla tulee mieleen matkaan liittyen kysymyksiä:

info@discoversaimaa.fi

☎️ +358 41 313 6868

 

Saimaalle saapuminen Helsingistä

Omalla autolla 260km (noin 3 tuntia)

Junalla 2,5h

 

Discover Saimaa on polkupyöräretkiin erikoistunut luontomatkailuyritys. ”Toimistomme” on luonnossa Saimaan äärellä. Toteutamme luontomatkailussa vastuullista ja kestävää matkailupalvelua. Toimimme ympäristövastuullisesti sekä tiedostaen oman toimintamme vaikutukset ympäristöön.

 

Imatrankoski valtoimenaan.
Imatrankoski valtoimenaan.

 

Saimaan saaristoreitti pyöräillen.
Saimaan saariston pyöräreitti.

 

 

 

 

 

Lisätiedot

Päivämäärä

11.–13.6. Pe–La pyörämatka

YHTEYSTIEDOT

Discover Saimaa

+358 41 313 6868 

Y-tunnus 2497697-2

OTA YHTEYTTÄ
Anna nimesi.
Kirjoita viestisi.