Menu
Discover_saimaa_talvi

Vuoksen kulttuurireitti pyöräillen

30,00 (sis. alv)

Vuoksen kulttuurireitillä polkupyörällä pääset aistimaan parhaiten kesän tuoksut ja värit. Kuulet oppaan kertomana vaikuttavia tarinoita Imatran historiasta ja kulttuurista.

10 varastossa

Kuvaus

Pyöräretket aikana näet Vuoksen ympärillä olevat rantaraitit ja sillat, joita pitkin pääsemme tutustumaan monipuolisiin kulttuurikohteisiin. Kuulet Suomen suosituimman matkailukohteen titteliä kantaneen Imatrankosken historian ja näet Vuoksen syntypaikan.

 

Vuoksen rantaa pitkin kulkevia pyöräteitä on kutsuttu täysin oikeutetusti Suomen kauneimmiksi!

 

Reitin varrelle mahtuu häikäiseviä maisemia, omenapuupuisto, kirkkoja, museoita, kauniita rakennuksia ja karjalaista kulttuuria.

 

Pyöräilyretki alkaa Vuoksen kalastuspuistosta, josta lähdemme pyöräilemään Vuoksen pyöräteitä pitkin kohti Imatran Kaupungintaloa ja Kulttuuritalo Virtaa.

 

Vuoksen Tornansillalta avautuu upeat näkymät Saimaalle. Ja Tainionkosken voimalaitokselle, josta alkoi Imatran teollistuminen.

 

Sillan ylityksen jälkeen ohitamme Neitsytniemen, joka on tärkeä maamerkki valtakunnallisesti. Museokahvila Tiinan tuvalla on mahdollisuus ostaa virvokkeita sekä pientä purtavaa. Museokahvila-Tiinan-Tupa.

 

Ylittäessämme Imatrankosken siltaa näet Imatran Voimalaitoksen, joka Suomen suurin voimalaitos. Pääset ihailemaan Imatrankosken kuohuja.

Tulet myös näkemään linnamaisen Valtionhotellia sekä vierailun Kruununpuistossa, joka on Imatrankosken rinnalla Suomen vanhin matkailunähtävyys hiidenkirnualueineen.

Reitti kulkee pääosin tasaisilla hiekka- että asfalttipäällysteisillä osuuksilla. Retken kesto on noin kolme tuntia, jonka aikana pyöräilemme 11,5 km.

 

Retkiä järjestetään myös tilauksesta. Kysy tarjous omalle ryhmällesi!
Info@discoversaimaa.fi

 

Hinta:

1-2 hlö 37€ (oma ryhmä)

3-10 hlö 30€

 

Hintaan sisältyy:

  • paikallisopas
  • reittisuunnittelu etukäteen
  • Kruununpuisto opastus

Hintaan ei sisälly:

  • polkupyörä (voimme auttaa pyörän vuokrauksessa)
  • kahvilasta ostetut tuotteet
YHTEYSTIEDOT

Discover Saimaa

+358 41 313 6868 

Y-tunnus 2497697-2

OTA YHTEYTTÄ
Anna nimesi.
Kirjoita viestisi.