Menu
Discover_saimaa_talvi

Italian kirjeenvaihtajan kuulumiset ??, osa 4

 

Italia ja karanteeni. Alberto ja Willy-koira pääsivät turvallisesti autolla kotikaupunkiinsa Triesteen tiistaina. Koti on onnekkaasti tällä hetkellä purjevene Purjevene, jolla oli tarkoitus kevään ja kesän ajan viedä asiakkaita purjehtimaan, kiipeilemään sekä vaeltamaan. Purjeveestä tuli nyt karanteeni koti  Onneksi puupurjeveneessä ei tekeminen lopu kesken, niin mieli pysyy virkeänä. Alberto ennätti kunnostaa venettä jo puolen vuoden ajan ennen talvikauden ja töiden alkamista vuorilla Ranskan Chamonixissa.

Paikallinen Bora-tuuli oli valvottanut aiempana yönä ja veneiden köysiä oli yön aikana saanut käydä kiristämässä. Varhain aamulla myös muiden veneet tarvitsivat huolenpitoa, sillä ne alkoivat hankaamaan laituria vasten. Satamavahdin kanssa he lähtivät yhdessä kiristämään köysiä. He kulkivat kiireellä veneestä toiseen ja Willy innokkaana sekä leikkisänä oli tietenkin seurannut mukana tapahtuman kulkua, kun kaksi miestä hyppivät veneestä toiseen. Koiran korvalehdet ja häntä oli ollut tuulen vaikutuksesta kuin lentoon lähdössä, mutta onneksi Willy on tottunut tuuleen, sillä onhan hän syntynyt ja elänyt lapsuuden Boran kanssa. Bora-tuuli oli puhaltanut yöllä parhaimillaan yli 50 solmua eli lähes 100 km/h.

Satama-alue toimii mainiosti heillä karanteenialueena. Satamassa on portit suljettu ja ainoastaan satamavahti on paikalla. Satamaan ei ole kenelläkään asiaa. Willy pääsee vapaasti liikkumaan ja sataman sisällä voi vaikka jousta ympyrää, jos lenkille kaipaa. Hyvän paikan ovat valinneet kodikseen.

Willy vartioi päivisin pääsääntöisesti laiturin päässä. Se ilmoittaa heti, jos joku saapuu tontille, esimerkiksi poliisi tekemään tarkistuksia. Olen kieltänyt, että Willyä ei saa päästää vapaana poliisien luokse. Italiassa poliisitkin riisuvat hetkeksi oman virkaroolinsa, kun näkevät koiran iloisesti heiluttavan häntää. Willyn hellyttävien silmien tapittava katse kerjää rapsutuksia. Poliisitkin heltyvät usein silittämään ja rapsuttamaan pehmeää turkkia. Ja se ei ole tässä hetkessä nyt hyvä asia, kun etäisyyttä on pidettävä ja kanssakäymistä ei saa olla.

Eilen aamuyöstä oli ollut voimakas maanjäristys Kroatiassa. Se on koskettanut myös Sloveniaa ja Italian itäosaa juuri siellä missä Trieste sijaitsee. Järistyksen voimakkuudeksi mitattiin 5,3 magnitudia. Purjeveneessä maanjäristystä ei ollut huomannut.

Italiassa eletään toivon varassa. Koronavirukseen on kuollut enemmän ihmisiä kuin missään muussa maassa Euroopassa. Bergamon sairaalan sydänlääkäri varoittaakin myös muita maita Italian ulkopuolella viruksen tappavuudesta. Hän sanoo painokkaasti, että ainoa tapa pysäyttää virus on pestä käsiä, pysyä kotona ja olla tapaamatta ketään. Arki on on kadonnut sairaaloissa. Kaikki lääkärit tekevät kaikkea, ja kaikkeen liittyy covid-19. Tänä iltana tulleen tiedon mukaan päivässä kuolleiden määrä on kääntynyt laskuun. Taruntojen lisääntymisen vähentymistä toivotaan myös nyt toden teolla.

Rajoitukset taas tiukentuvat huomenna. Kaikki teollinen toiminta keskeytetään lukuunottamatta yhteiskunnalle välttämätöntä toimintaa. Tuntuu hurjalle, kun koko maailma on sodassa vastaan virusta.

Kaikkea parasta ja voimia kaikille jaksamiseen tämän hämmennyksen keskellä 

YHTEYSTIEDOT

Discover Saimaa

Y-tunnus 2497697-2

OTA YHTEYTTÄ
Anna nimesi.
Kirjoita viestisi.

VERKKOLASKUTUSOSOITE

Discover Saimaa

Y-tunnus: 2497697-2 
E-laskuosoite 003724976972

E-laskujen välittäjätunnus OKOYFIHH

 

C/o Vuoksen Kalastuspuisto

Varpasaarenpolku 12

55120 Imatra

info@discoversaimaa.fi