Menu
Discover_saimaa_talvi

Sillat ja lossit -pyöräilyreitti _ Uusi Seikkailu Saimaan Sydämessä

Tiesitkös että kesällä 2023 on avattu Puumalan ja sulkavan alueelle Sillat ja lossit -pyöräilyreitti?

 

Sulkavan kuusi siltaa ja Puumalan kaksi lossia yhdistävät uuden Sillat ja lossit -reitin hienoksi rengasreitiksi.

 

Vuonna 2023 avattu Sillat ja lossit -pyöräilyreitti on tuore lisäys Saimaan upeiden pyöräilyreittien valikoimaan. Tämä 86 kilometrin mittainen reitti kulkee Puumalan ja Sulkavan alueilla tarjoten pyöräilijöille mahdollisuuden kokea Saimaan henkeäsalpaavat maisemat, monipuoliset luontokohteet ja kiinnostavat Saimaa Geopark -kohteet.

 

Reitti on suunniteltu niin, että sen voi kiertää molempiin suuntiin. Jos haluaa alkuun kokea mäkisemmän osuuden  ja lopuksi parhaimmat maisemat, niin silloin kannattaa aloittaa Sulkavan kirkonkylältä ja kulkea reitti vastapäivään.

 

 

Reitin Kohokohdat

 

 

Kauniit Maisemat

Reitin varrella pääset ihailemaan Saimaan kauniita maisemia. Rauhalliset järvimaisemat, vehreät metsät ja upeat kalliot tarjoavat unohtumattomia hetkiä pyöräretken varrella. Reitin varrella on myös useita näköalapaikkoja, joissa kannattaa pysähtyä nauttimaan luonnon kauneudesta ja ottamaan muutama valokuva.

 

 

Saimaa Geopark -kohteet
Reitti kulkee useiden Saimaa Geopark -kohteiden ohi. Nämä geologisesti ja kulttuurisesti merkittävät paikat tarjoavat mielenkiintoista tietoa alueen historiasta ja luonnosta. Pyöräillessäsi voit oppia lisää Saimaan synnystä ja sen ainutlaatuisista geologisista piirteistä.

 

 

Luontokohteet ja Palvelut
Reitin varrella on useita luontokohteita, joissa voit pysähtyä levähtämään ja nauttimaan luonnon rauhasta. Reitillä on myös jonkin verran palveluja, kuten kahviloita ja ruokapaikkoja, joissa voit tankata energiaa ennen matkan jatkamista. Huoltoasemat ja levähdyspaikat tekevät pyöräilystä mukavaa ja vaivatonta.

 

 

Sillat ja lossit -pyöräilyreitti on täydellinen tapa tutustua Saimaan upeisiin maisemiin ja nauttia luonnosta pyöräillen. Reitti tarjoaa monipuolisia elämyksiä, kauniita näkymiä ja sopivasti haastetta niin kokeneille kuin aloittelevillekin pyöräilijöille. Pakkaa eväät mukaan, nosta kypärä päähän ja lähde tutkimaan tätä uutta ja kiehtovaa reittiä Saimaan sydämessä.

Nähdään Saimaan pyöräilyreiteillä! 🚴‍♂️🌲💚

 

Käyppä lukemassa Marikan ja Mikon pyöräretken tarina:

Matkalla Missa Milloinkin

 

Käy myös vierailemassa Puumalan ja Sulkavan kuntien nettisivuihin

Puumala

Sulkava

 

BIKELAND_welcomecyclist
BIKELAND_welcomecyclist
YHTEYSTIEDOT

Discover Saimaa

Y-tunnus 2497697-2

OTA YHTEYTTÄ
Anna nimesi.
Kirjoita viestisi.

VERKKOLASKUTUSOSOITE

Discover Saimaa

Y-tunnus: 2497697-2
E-laskuosoite 003724976972

E-laskujen välittäjätunnus OKOYFIHH

C/o Vuoksen Kalastuspuisto

Varpasaarenpolku 12

55120 Imatra

info@discoversaimaa.fi