Menu
Discover_saimaa_talvi

Suo saimaannorpille rauha

Ohjeita saimaannorppien suojelemiseksi

Saimaannorppa on erittäin uhanalainen laji, ja sen suojelemiseksi tarvitaan erityistä varovaisuutta ja kunnioitusta. Seuraavat ohjeet auttavat turvaamaan norppien elinympäristön ja vähentämään ihmisten aiheuttamaa häiriötä.

 

Kevään ja kesän ohjeet:
–  Karvanvaihto: Jäiden lähdettyä saimaannorpat nousevat kiville ja kallioille vaihtamaan vanhan karvansa uuteen. Älä lähesty kivillä loikoilevaa arkaa norppaa maitse tai vesitse.
–  Veneily ja melonta: Jos näet norpan veneillessäsi noudata nopeusrajoituksia. Älä yritä lähestyä norppaa, vaan tarkkaile sitä kauempaa esimerkiksi kiikareilla. Norppa saattaa tulla itse uteliaana lähemmäksi, varsinkin jos pysyt hiljaa ja paikallasi.

 

 

Talviajan ohjeet:
– Vältä liikkumista jääpeitteen aikana kalliorantojen sekä saarten ja luotojen rantojen läheisyydessä. Nämä ovat mahdollisia saimaannorpan pesäpaikkoja, eikä pesää huomaa päällepäin.
– Moottorikelkkailu: Älä aja moottorikelkalla kalliorantojen ja luotojen tuntumassa, sillä se voi häiritä norppia ja vahingoittaa pesiä.
– Koirat: Pidä koirat kytkettyinä jäällä liikkuessasi, jotta ne eivät pääse kaivelemaan rantakinoksia ja häiritsemään norppia.

 

 

Valokuvaaminen ja havainnointi:
– Kuvausluvat: Muista, että saimaannorpan tavoitteellinen kuvaaminen, erityisesti pesinnän kuvaamisyritykset, vaatii viranomaisten myöntämät häirintäluvat. Satunnaiset kuvat läheltä tulleista norpista ovat sallittuja, mutta tarkoituksellinen häirintä on kiellettyä.

 

 

Näiden ohjeiden noudattaminen on tärkeää saimaannorpan suojelun kannalta. Yhteisellä vastuullisuudella voimme varmistaa, että tämä uhanalainen laji säilyy tuleville sukupolville.

 

 

Käy lukemassa mielenkiintoista ja tärkeää tieto saimaannorpan elämästä Suomen Luonnonsuojeluliitos sivuilta

Saimaannorppa / Suomen Luonnonsuojeluliitto

 

YHTEYSTIEDOT

Discover Saimaa

Y-tunnus 2497697-2

OTA YHTEYTTÄ
Anna nimesi.
Kirjoita viestisi.

VERKKOLASKUTUSOSOITE

Discover Saimaa

Y-tunnus: 2497697-2
E-laskuosoite 003724976972

E-laskujen välittäjätunnus OKOYFIHH

C/o Vuoksen Kalastuspuisto

Varpasaarenpolku 12

55120 Imatra

info@discoversaimaa.fi