Menu
Discover Saimaa
4
nokipannu

Matka- ja varausehdot

Matka- ja varausehdot

MATKA- JA VARAUSEHDOT 2024

 

Tarude Tmi. Y-tunnus: 2497697-2 

Discover Saimaa / Tarude Travels 

 

RETKIEN JA MATKOJEN VARAAMINEN JA MAKSAMINEN

 

Ohjelmapalveluiden (kurssit, retket ja matkat) varaukset tehdään aina nettisivuilla olevien matkaohjelmien varauslomakkeella. Asiakkaan täytyy hyväksyä varauksen tekemisen yhteydessä matka- ja varausehdot, jolloin matka- ja varausehdot astuvat voimaan. 

 

Noudatamme matkapaketteja koskevaa lainsäädäntöä. Tarude Tmi., Discover Saimaa ja Tarude Travels kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään vakuusrekisteriin.

 

Matkapaketteja sisältävissä ohjelmapalveluissa emme veloita ennakkomaksua. Laskutus tapahtuu ohjelmapalveluiden aloituksen ajankohtana tai sen jälkeen. Näissä palveluissa noudatamme myös yleisiä varaus- ja peruutusehtojamme. Peruuntumistapauksissa asiakas on velvollinen maksamaan ohjelmapalvelun hinnan ennakkoon varaus- ja peruutusehtojemme mukaisesti. 

 

Niissä ohjelmapalveluissa jotka eivät muodosta matkapalveluita sisältävää matkapakettia tai yhdistettyä matkajärjestelyä voimme periä ennakkomaksun tai maksun kokonaisuudessaan. Matkakuvauksissa on tässä tapauksessa mainittu ennakkomaksusta.

Varaus on sitova asiakkaan maksettua ennakkomaksun. Maksua ei palauteta asiakkaan peruuttaessa ohjelmapalvelua myöhemmin.

Matkan maksun viivästyessä myyjällä on oikeus viivästyskorkoon korkolain mukaisesti.

 

MATKAN PERUUTTAMISOIKEUS

Ohjelmapalvelun peruuttaminen tulee ilmoittaa matkanjärjestäjälle välittömästi kirjallisesti sähköpostilla osoitteeseen info@discoversaimaa.fi 

 

Peruutuspäiväksi luetaan se päivä, jolloin järjestäjä on vastaanottanut tiedon sähköpostilla peruutuksesta.

 

Asiakkaalla on oikeus peruuttaa matka ennen matkan alkamista. Jos matkustajan tai lähisukulaisen äkillinen sairaus ja menehtyminen johtaa matkan peruuttamiseen, niin noudatamme yleisiä varaus- ja peruutusehtoja. 

 

Peruutustapauksissa matkanjärjestäjällä on oikeus periä maksu seuraavasti:

 

Ohjelmapalvelut (kurssit, retket, matkat), jotka kestävät enemmän kuin yhden vuorokauden

 

 • Asiakkaan peruutukset 2 kuukautta aiemmin: 100% palautus
 • Asiakkaan peruutukset yhden - kahden kuukauden välillä: 50% palautus
 • Asiakkaan peruutukset kuukauden sisällä matkan alusta: maksu veloitetaan kokonaisuudessaan.

 

Ohjelmapalvelut (kurssit, retket), jotka kestävät alle vuorokauden

 • Asiakkaan peruutukset 31 päivää aiemmin: 100% palautus
 • Asiakkaan peruutukset 15-30 päivää tai aiemmin: 75% palautus
 • Asiakkaan peruutukset 8-14 pv ennen kurssia: 50% palautus
 • Asiakkaan peruutukset 0-7 pv ennen kurssin alkua: veloitetaan kurssimaksu kokonaisuudessaan.

 

Yritysryhmät / isot ryhmät  Ohjelmapalvelut, joissa ryhmäkoko on yli 10 henkilöä 

Asiakkaan peruutukset 45 päivää ennen ohjelmapalvelua: maksu veloitetaan kokonaisuudessaan. Tästä poikkeavat ehdot ilmoitetaan kirjallisessa tarjouksessa. 

Asiakas on sitoutunut maksamaan koko maksun tarjouksen hyväksymisen jälkeen ilman peruutusoikeutta, jos tarjouksessa lukee: Tarjous on sitova tilaajan hyväksyttyä sen.

 

Peruutuksista veloitamme 30 €:n toimisto/käsittelymaksun.

 

Suosittelemme peruutusturvan sisältävän matkavakuutuksen hankkimista.

Ennen matkavarauksen tekoa on hyvä varmistaa matkavakuutuksesi kattavuus. 

 

Jos asiakas ei peruuta matkaansa, eikä saavu matkan aloituspäivänä sovitulle paikalle tai hän ei voi osallistua matkalle, niin hänellä ei ole oikeutta maksun palautukseen. Asiakas on velvollinen olemaan ajallaan ohjelman aikataulun mukaisesti. Myöhästyminen ei oikeuta ohjelman palautusta tai uudelleenjärjestelyä. 

 

Matkanjärjestäjällä on oikeus peruuttaa ohjelmapalvelu (kurssi, retki tai matka), jos osanottajia ei ole riittävästi viimeisestä ilmoittautumispäivästä seuraavana päivänä. Matkaohjelmassa on mainittu matkan minimi osanottajamäärän sekä viimeinen ilmoittautumispäivä.

 

Peruutuksesta on ilmoitettava asiakkaalle välittömästi huomioiden matkan kohde ja pituus. Matkanjärjestäjän peruuttaessa matka, on matkanjärjestäjän palautettava maksusuoritukset viimeistään 14 päivän kuluessa siitä, kun sopimus on peruutettu.

 

Matkanjärjestäjä voi joutua myös peruuttamaan järjestettävän matkan ennen matkan alkamista ylivoimaisen ja ennalta-arvaamattoman esteen, force majeure syyn takia. Ylivoimainen este voi olla esim. luonnonkatastrofi, hirmumyrsky, lakko tai tieliikenneyhteyksien katkeaminen, epidemia/pandemia. Force majeure-syyn vuoksi matkan peruuntuminen oikeuttaa myös asiakkaan peruuttamaan osallistumisensa matkalle tai matkan siirtämisen toiseen ajankohtaan saman kauden/vuoden aikana, jos sellainen on tarjolla.

 

VAKUUTUS 

Tarude tmi. on vakuuttanut asiakkaat vastuuvakuutuksella. Vastuuvakuutus on turvana silloin kun yrityksen toiminnasta johtuen on aiheutunut henkilö- tai esinevahinkoja.

 

Asiakas vastaa henkilökohtaisesti omien vakuutuksien kattavuudesta (tapaturma, sairastuminen, matkatavarat). Asiakkailla tulee olla matkan aikana voimassa oleva oma vapaa-ajan matkavakuutus. Matkanjärjestäjä ei ole vastuussa matkustajan vapaaehtoisista vakuutuksista ja niiden kattavuudesta.

 

Tietyillä matkoilla vakuutusturvan kattavuuden tarkastaminen on erityisen tärkeää. Saatat tarvita matkalle vakuutuksen, joka kattaa sairastapauksien lisäksi esimerkiksi rinteiden ulkopuolella tapahtuneet  hiihtovaellusretket sekä vapaalaskun vuorilla. Vakuutusyhtiöön voi toimittaa hyväksyttäväksi matkaohjelman hyvissä ajoin ennen matkaa.

 

MATKAN SISÄLTÖ, TOTEUTUS JA SUUNNITELMIEN MUUTOKSET

 

Matkakuvaukset sekä hinnat ovat nähtävillä verkkosivuilla. Ohjelmapalveluiden hinnat sisältävät matkaohjelmien mukaiset matkaan sisältyvät palvelut ja tuotteet, jotka ovat etukäteen ilmoitettu verkkosivuilla. Matkojen hinnat eivät sisällä lentoja eikä kuljetuksia kohteeseen, kuin erikseen mainitut kohteet esimerkiksi Norjan Pykeijan matka. 

 

Oikeudet hinnanmuutoksiin pidätetään. Pidämme oikeuden perua varauksen, jos maksuja ei suoriteta ajallaan. 

 

TERVEYS

Asiakas on vastuussa omasta  terveydentilasta sekä omasta lääkityksestä osallistuessa kursseille, retkille ja matkoille. Matkan olosuhteiden vaikutus (fyysinen rasitus, olosuhteet luonnossa ja vesillä jne.).

Matkailija on vastuussa myös omien perussairauksien ilmoittamisesta matkanjärjestäjälle, jotka voivat vaikuttaa oleellisesti matkalla tekoon (esimerkiksi diabetes, epilepsia, sydäntaudit yms.).

Askarruttavissa tilanteissa on hyvä keskustella ennakkoon lääkärin kanssa omasta terveydentilasta sekä sairaudesta. Oman lääkärin kanssa voi yhdessä päättää, mitä informaatiota on matkanjärjestäjän syytä tietää.

Raskaana oleva nainen osallistuu tapahtumaan omalla vastuullaan, huomioiden retken vaativuustason sekä olosuhteet.

Noudatamme ehdotonta luottamuksellisuutta kaikissa asiakkaitamme koskevissa asioissa!

 

SOPIMUKSEN NOUDATTAMINEN JA LAINSÄÄDÄNTÖ

Sopimusta noudatetaan molemmin puolin ja epäselvyydet pyritään ratkomaan osapuolten kesken neuvottelemalla. Kuluttaja voi olla erimielisyyksien kohdatessa yhteydessä kuluttajaneuvontaan (kuluttajaneuvota.fi). Sopimusta koskevan riidan voi viedä kuluttajariitalautakuntaan (kuluttajariita.fi). 

 

Toimintaan sovelletaan kuluttasuojalain lainsäännöksiä. Tarude tmi. vastaa siitä, että tarjottu palvelu on turvallinen ennakkoon tehdyillä turvallisuussuunnitelmalla sekä terveys- ja turvallisuusstandardit huomioiden Suomen lain ja asetusten puitteissa. Jotta meidän kaikkien matka on onnistunut ja mukava, niin voit vielä halutessa voit käydä tutustumassa Tukesin nettivuilla olevaan infoon asiakkaana kuluttajapalvelussa.

→  Asiakkaana kuluttajapalvelussa

 

YHTEYSTIEDOT

info@discoversaimaa.fi

Puh: +358 41 313 6868

 

VERKKOKAUPPA - PAYTRAIL Maksuehdot

Verkkokaupan yhteystiedot

Maksupalvelutarjoaja

 • Y-tunnus 2497697-2 

 • Yrityksen nimi Tarude tmi. Discover Saimaa/Tarude Travels

 • Postiosoite Varpasaarenpolku 12, 55120 Imatra

 • Puhelinnumero Puh +358 41 313 6868

 • Sähköpostiosoite info@discoversaimaa.fi

 • Matkan/retken/kurssin peruuttaminen tulee ilmoittaa matkanjärjestäjälle ilman aiheetonta viivytystä kirjallisesti sähköpostilla osoitteeseen info@discoversaimaa.fi 
 • Peruutuksista veloitamme 30€:n toimisto/käsittelymaksun.
 • Palautustapauksissa maksunpalautus tehdään tilauksessa käytetylle maksutavalle (ei esimerkiksi tilisiirtona).


 

Verkkokaupassa myydyille tuotteille palautusehdot ovat  KKV:n etämyyntiehtojen mukaiset.

PAYTRAIL Maksuehdot

Maksupalvelutarjoaja

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
paytrail.com/kuluttaja/tietoa-maksamisesta

 

YHTEYSTIEDOT

Discover Saimaa

Y-tunnus 2497697-2

OTA YHTEYTTÄ
Anna nimesi.
Kirjoita viestisi.

VERKKOLASKUTUSOSOITE

Discover Saimaa

Y-tunnus: 2497697-2 
E-laskuosoite 003724976972

E-laskujen välittäjätunnus OKOYFIHH

 

C/o Vuoksen Kalastuspuisto

Varpasaarenpolku 12

55120 Imatra

info@discoversaimaa.fi