Menu
Discover_saimaa_talvi

Koe ainutlaatuinen Pikku-Suomi Pohjois-Norjan Pykeijassa

650,00 (sis. alv)

P Y K E I J A (Pohjois-Norja)
”Pikku-Suomi”

 

Varanginvuonon rannalla seisoo pieni ihastuttava kalastajakylä nimeltään Pykeija.

 

Koe Pykeijan viehättävä yksinkertaisen tyylikäs kauneus ja maisemien karu lumous. Lähde mukaan ikimuistoiselle elämysmatkalle.

 

Nautit mukavasta ja kiireettömästä matkanteosta. Sinun tarvitse selvitellä etukäteen eikä paikan päällä varauksia, sillä me olemme tehneet sen  puolestasi. Hyppäät vain seikkailuun mukaan!

 

Ajankohta: 12.-15.9.2024 (to-su)

Kuvaus

Varanginvuonon rannalla seisoo pieni ihastuttava kalastajakylä nimeltään Pykeija. Pykeijaa ympäröi Jäämeri kolmesta suunnasta. Kylässä asuu noin 170 ihmistä ja kesäisin enemmän. Alueen pääelinkeinoja ovat olleet kalastus ja kalanjalostus.
Pykeijan historia on rikas ja mielenkiintoinen. Myös sen historia suomenkielen suhteen on ainutlaatuista. Pykeijaa kutsutaankin Pikku-Suomeksi. Suurin osa kylän asukkaista osaa vanhaa suomea ja ovat ylpeitä siitä. Kylässä voit kuulla puhetta suomen kielellä ja keskustella sitä niin lähikaupassa kuin ravintolassa. Kieli on vanhaa suomea, kveeniä.  Näistä kuulet lisää paikallisoppaalta matkan aikana.
Ajankohta on mitä parhain, sillä Jäämeren valo saa aistit ihmettelemään alueen kauneutta. Alkavan syksyn ruskan värit saapuvat ilahduttamaan väriloistoa.
Matkaohjelma
Pikkubussi lähtee Ivalon lentokentältä Ivalon keskustaan, josta on mahdollisuus tulla myös kyytiin. Matka jatkuu kohti Tenojoen jokivarren upeita maisemia myötäillen Utsjoen kautta Suomen ja EU:n pohjoisimpaan kylään Nuorgamiin, jossa on mahdollisuus ruokailla. Tauon  jälkeen matka jatkuu Norjan rajan ylityksen jälkeen kohti Pykeijaa. Maisemat vaihtuvat rajan ylityksen jälkeen ja varsinkin loppumatka Pykeijan pienempää tietä on kauniin karua. Matka Pykeijaan on jo itsessään omanlainen elämys. Matkaa kertyy vajaa 400km.
Pykeijassa vietät kolme yötä ja nautit ympäröivästä luonnosta ja kylän ainutlaatuisuudesta. Kylässä aistit leppoisan ystävällisen tunnelman. Saunot jäämeren rannalla saunassa ja pulahdat turkoosin Jäämereen hohtavalta hiekkarannalta. Hengität raikasta ilmaa meren rannalla ja nautit elämästä.
Yhtenä päivänä vaellat 5km polkua pitkin tuntureiden yli Ranvikaan, joka on tunnettu lintuharrastajien lintuvuorena. Paluumatkalla saat kokea venematkan aikana Jäämeren tunnelman  ja näet mantereen uudella ja erilaisella tavalla mereltä käsin.
Retken yhtenä päivänä Pykeijassa saat nauttia vapaa olostasi. Voit lähteä mukaan kuningasrapusafarille tai kävellä opastettua merenrantareittiä.
Kuningasrapu safarilla on elämys nostaa itselleen rapumerrasta kuningasrapuja ja nauttia niistä herkullinen illallinen viihtyisässä kylän Bistro- ravintolassa.
Bistro- ravintolassa saat kokea ainutlaatuisen herkullisia makuja. Bistron isäntä Trond Høiberget vastaa toiveisiisi mielellään.
Sunnuntaina aamupalan jälkeen matkustamme Sevettijärven kautta Ivaloon. Matkan pituus on noin 260km. Joten jos olet lentokoneella lähdössä vielä sunnuntaina, niin iltalennolle kerkeää hyvin.
Matkaan mahtuu 8 matkustajaa. Pikkubussissa on tunnelmaa ja kuskina meillä toimii alueen tunteva opas Esko. Matkanjohtajana /oppaana toimii Taru.
Hinta sisältää:
•Majoitukset koko retken ajan
•Pikkubussi kuljetus Ivalo – Pykeija – Ivalo
•Opastetut retket
•Oppaiden palvelut koko matkan ajan
•Sauna perjantai sekä lauantai iltana
•Venekuljetus Ranvikasta Pykeijan satamaan
Matkan hintaan ei kuulu ruokailuja. Majoituksessa on oma keittiö, joten voit halutessa itse valmistaa ruoat tai vaihtoehtoisesti käydä majoituksen viereisessä olevassa Bistrossa nauttimassa herkulliset ruokailut.
Käy tutustumassa Bistron menuun. Halutessasi voimme varata ennakkoon ruokailut puolestasi esim. aamupalat / illalliset.
Retki maksetaan kokonaisuudessaan retken aloituspäivänä. Varaukset ovat sitovia ja noudatamme matka- varausehtoja.
Voit halutessasi kysellä jo etukäteen tarkempia tietoja retkestä:
taru@discoversaimaa.fi
+358 41 313 6868

 

Tenojoen kauneutta ruskaaikaan
Tenojoen kauneutta ruska-aikaan

 

Pykeijan upea hiekkaranta
Pykeijan upea hiekkaranta

 

Pykeijan kylän kauneutta
Pykeijan kylän yksinkertaista kauneutta

 

Pykeijan bistrosta saa herkullista ruokaa
Bugøynes Bistro

 

Suloinen kalastajakylä Pykeija
Suloinen kalastajakylä Pykeija, jota kutsutaan myös Pikku-Suomeksi.

 

YHTEYSTIEDOT

Discover Saimaa

Y-tunnus 2497697-2

OTA YHTEYTTÄ
Anna nimesi.
Kirjoita viestisi.

VERKKOLASKUTUSOSOITE

Discover Saimaa

Y-tunnus: 2497697-2 
E-laskuosoite 003724976972

E-laskujen välittäjätunnus OKOYFIHH

 

C/o Vuoksen Kalastuspuisto

Varpasaarenpolku 12

55120 Imatra

info@discoversaimaa.fi