Menu
Discover_saimaa_talvi

Verona

Verona on Shakespearen Romeon ja Julian kotikaupunki. Casetta Julietta – Julian kotitalolle pääsee vierailemaan. Asunnosta on suora pääsy parvekkeelle, josta minäkin pääsin vilkuttamaan kansalla kuin Julia konsanaan.

Kuvassa oleva parveke on Shakespearen tragediasta kuuluisa parveke, jonne Romeon kerrotaan kiivenneen rakkauden voimalla tapaamaan Juliaa.

Shakespearin parveke
Rakkauden parveke
Romeo ja Julia
Julian ja Romeon lemmenpesä.

Tämä vanha kulttuurikaupunki on ehdottomasti vierailemisen arvoinen kohde. Veronassa pääsee nauttimaan historiasta ja kulttuurista sekä hyvästä ruuasta. Kaupungin ydin on Piazza Bra -aukio, jonka reunalla on raatihuone sekä roomalainen amfiteatteri Arena di Verona, jossa järjestetään oopperafestivaaleja kesäisin.

Veronan Amfi- teatteri
Arena di Verona

Se on Italian kolmanneksi suurin roomalaisaikainen amfiteatteri Arena Rooman Colosseumin ja Capuan jälkeen. Katsojia sinne mahtuu 30 000. Itse en päässyt kokemaan amfiteatteria sisältä käsin. Mutta varmasti vielä palaan Veronaan ja sitten varaan konserttiliput ennakkoon.

Julian ja Romeon upeat asusteet.
Julian ja Romeon upeat asusteet.

Sisäpihalla on myös kuuluisa pronssinen Julia patsas. Koskettamalla Julian oikeaa rintaa saa ikuisen ja todellisen rakkauden omakseen. Patsaalle voi olla jonoa, sillä moni ei uskalla jättää käyttämättä tilaisuutta käyttämättä saadessaan ikuisen ja todellisen rakkauden. 

Romeo ja Julia patsas
Pääsimme vierailemaan illalla sisäpihalle, kun portit olivat jo suljettu, ainutlaatuista. Muuten turisteja oli paljon ja vilinää ja vilskettä riitti.

Veronasta on reilun tunnin matka Venetsiaan. Venetsiaan pääsee kätevästi suomesta suorilla lennoilla kesäaikaan. Matka taittuu esimerkiksi sujuvasti junalla. Veronan päärautatieasemalta (Porta Nuova) kävelee vartin verran historialliseen keskustaan tai vaihtoehtoisesti voi jatkaa matkaa aseman edestä lähtevällä paikallisbussilla. Veronasta on noin tunnin ajomatka Gardejärven pohjoisosaan.

 

Historia ”puhui” kaupungissa ja sen tunsi. Verona antoi enemmän kuin osasin ajatella.

 
Veronan Julian ja Romeon parveke
Julian ja Romeon parveke.

Verona

YHTEYSTIEDOT

Discover Saimaa

Y-tunnus 2497697-2

OTA YHTEYTTÄ
Anna nimesi.
Kirjoita viestisi.

VERKKOLASKUTUSOSOITE

Discover Saimaa

Y-tunnus: 2497697-2
E-laskuosoite 003724976972

E-laskujen välittäjätunnus OKOYFIHH

C/o Vuoksen Kalastuspuisto

Varpasaarenpolku 12

55120 Imatra

info@discoversaimaa.fi