Menu
Discover_saimaa_talvi

Viimeinen päivä karanteenissa

 

Tänään oli sitten viimeinen päivä sekä ilta karanteenissa. Elämä ei tällä hetkellä kovin muutu, ainakaan niin kauan kun olen täällä Etelä-Karjalassa. Tähän karanteeni elämään on jo jollain tavalla tottunut. Täällä Suomessa on ollut iso helpottava asia, että pääsee ulos veden äärelle hengittämään raikasta ilmaa. Aikataulujen suhteen saan keskittyä rauhassa opintoihin ja oman yrityksen eteenpäin viemiseen. Nyt on hyvää aikaa kehittää ja kun on aikaa ajatuksille.

 

Ranskassa on ollut nyt jo kuukauden tiukka ulkonaliikkumiskielto. Tänään tuli tieto toisesta kuukaudesta eteenpäin. Olen tyytyväinen Saksan tiukasta karanteenijaksosta huolimatta, että pääsin pois sieltä Suomeen ja perheeni lähelle.

 

Huomenna aktivoidun sovitusti sairaanhoitaja töiden suhteen. Karanteenin alettua Suomessa 2vko:a sitten, sovimme että selvitämme asiaa (eli sairaanhoitajan tarvetta) sitten kun se tulee ajankohtaiseksi karanteenin päätyttyä. Tällä alueella on ainakin vielä hyvä tilanne ja koronavirus ei ole päässyt riehumaan.

 

Jos koronavirus ei olisi iskenyt puukon omaisesti, niin tällä hetkellä olisin oppaana Italiassa Cinque Terrellä. Tämän kevään suunnitelmiin kuului myös huhtikuussa työmatka Norjaan työmatkalle.Matkasuunnitelma oli todella houkutteleva. Lyngenin off-piste hiihtoviikko siirrettiin ensi vuodelle. Se lämmitti mieltä, että kaikki matkat eivät tulleet perutuksi. Joten ainakin ensi vuonna on töitä suunnitteilla :-). 

 

Norjasta oli tarkoitus jatkaa Kilpisjärvelle ja sieltä asiakkaiden kanssa kolmen valtakunnan rajalle hiihtovaeltaen Ruotsiin ja Norjaan. Myös se reissu siirtyy onneksi ensi vuodelle. 

 

Sitten loppukevät ja kesän alku oli Italiassa purjehdus- ja  kiipeilymatkojen vuoro. Ne matkat peruuntuivat kaikki. Kesä olikin sitten jo suunniteltu Saimaan alueelle.

 

Nyt karanteenien aikana on ollut hyvää aikaa suunnitella kesää ja syksyä. Ainakin loppukesän matkat Saimaalla toivon toteutuvan. 

 

Täällä “karanteeni”kodissani on muuten mennyt kaikki hyvin ja palvelu on ollut ensiluokkaista. Ruoka on toimitettu autotalliin joka päivä. Siskon perhe on käynyt tervehtimässä ulkona. Terassilta käsin heidän kanssa pystyn heidän keskustelemaan. Ja on todella mukava nähdä ihmisten kasvoja, sillä Saksassa kasvot olivat täysin näkymättömissä.

 

Etelä-Karjalan kotini on tällä hetkellä mielenkiintoinen kohde minulle/itselleni. Alun perin tämän talon tilalla oli isäni lapsuuden talo. Myöhemmässä vaiheessa se purettiin ja ukkini muutti tähän taloon ja lapsuusmuistot löytyvät täältä. Viihdyn hyvin täällä Imatralla, Helsinkiin verrattuna hiljaista on kuin huopatossutehtaalla. 

 

Kodin autotalliin on tullut joka päivä toimitus. Toimituksessa on ollut pääsääntöisesti ruokaa ja useasti valmis “home made” päivällinen. On varsinainen karjalainen pitopalvelu, joka on lähtöisin kylläkin vanhemmiltani.  Kassissa on tullut mukana useampana päivänä myös Natusen Rieska. Rieskapussin kyljessä RIESKA  teksti. Teksti on Kaisan kirjoittama. Kaisa on lapsuuden ystävämme naapuritalosta. Kaisan äiti leipoi siihen aikaan kotona näitä samoja rieskoja torille myyntiin. Tuoksu rieskoista on jäänyt muistoon. Siskoni oli leipomon kaupassa niitä myymässä. Nykyisin toiminta on onneksi kasvanut ja Helsingistä myös on mahdollista ostaa Natusen tuotteita ja mikä saa hymyn huulille. Tuoreen rieskan maku voin kanssa on niin herkullista, että melkein voisi syödä koko leivän kerralla. Lapsuus tulee mieleen. Näitä leipiä tullaan nauttimaan myös Discover Saimaan retkillä 🙂

 

Natusen rieska

Natusen rieska

 

Suomessa saa ulkoilla, vaikka on karanteenissa. Se teki kyllä tästä jaksosta helpon. Luonto herännyt kevääseen. On ihana päästä aamulenkille veden äärelle katsomaan veden pintaa. Välillä se on rasvatyyni ja puolestaan sitten aallon harjat teräviä, niin kuin Saimaalla ne ovat. Illasta pyörälenkki antaa mielelle elämää. Luonto on muuten jännä, kun se ei piittaa meidän huolistamme. Vihreä väri puskee läpi harmaan talvikauden. Kesä tulee joka tapauksessa. Luonto rauhoittaa. 

 

Vuoksi 

Niin kuin kevään tulo tuo luonnossa uuden kasvun. Niin sillä kasvun voimalla luonto auttaa meitä ja ajatuksiamme myös uuteen kasvuun.

 

YHTEYSTIEDOT

Discover Saimaa

Y-tunnus 2497697-2

OTA YHTEYTTÄ
Anna nimesi.
Kirjoita viestisi.

VERKKOLASKUTUSOSOITE

Discover Saimaa

Y-tunnus: 2497697-2 
E-laskuosoite 003724976972

E-laskujen välittäjätunnus OKOYFIHH

 

C/o Vuoksen Kalastuspuisto

Varpasaarenpolku 12

55120 Imatra

info@discoversaimaa.fi