Menu
Discover Saimaa
4
nokipannu

Oppaamme

Oppaamme

Me pidämme sinusta huolta retkillä ja matkoilla alusta loppuun saakka.

Taru Kaljunen

Taru

Yrittäjä, luontoelämysopas

Taru on Discover Saimaan sekä Tarude Travelsin perustaja. Tarulla on pitkä historia luonnossa liikkumisesta ja Saimaalla koetusta ajasta lapsuudesta saakka. Kotipaikka on Imatra, vaikkakin elämä kuljetti pidemmäksi aikaa pääkaupunkiseudulle. Lapsuudessa partioharrastus antoi jo hyvät eväät luonnossa liikkumiseen ja siellä selviytymiseen. Suksilla hän on viettänyt nuoruuden vuodet ja kilpaurheilijan elämä tuli tutuksi alppihiihdon kautta. Nuorena Taru innostui myös purjehduksesta. Purjehdus on seurannut elämän varrella aina kilpapurjehdukseen asti pääsääntöisesti merellä. Purjehduskokemuksiin kuuluu useita kansainvälisiä kisoja mm. Gotland runt, joka on Itämeren suurin avomeripurjehdus.

Taru on kouluttautunut luontoelämysohjaajaksi Rovaniemellä Santasportissa. Aiemmin hän on työskennellyt 20 vuotta sairaanhoitajana ja kokemusta on kertynyt Helsingissä päivystyspoliklinikalta leikkaussalityöhön.

Liikunta-alan koulutus ja sairaanhoitajan ammatti antavat hyvän kombinaation Tarun ammattitaitoon. Sairaanhoitajan ammatti antaa monia erilaisia ulottuvuuksia oppaan työhön ja ihmisten kanssa kanssakäymiseen. Sairaanhoitajan ammatti on antanut näkemystä ja kokemusta havainnoimaan asiakkaan tarpeita paremmin ja yksilöllisesti.

Luontoelämysohjaajan koulutus antoi monipuolisen ammattitaidon sekä kurssitarjonnan mm. melonnanohjaajasta ja kiipeilyohjaajan tutkintoihin. Hiihdonopettaja tutkinnot löytyvät alppihiihtosta maastohiihtomoduuleihin. Taru toimii itse myös oppaana ja matkanjohtajana omassa yrityksessään.

Taru perusti oman ohjelmapalveluyrityksen, sillä hän haluaa tarjota mahdollisuuden muillekin kokea samoja asioita mitä hän itse tykkää tehdä luontoelämyksien äärellä.

Anne

Anne

Pyörämatkaopas

Anne on helsinkiläinen fysioterapeutti, omavalmentaja ja pyöräilijä. Pyöräily on Annelle tapa liikkua, urheilla ja rentoutua. Työmatkat hän kulkee läpi vuoden pyörällä ja pyörämatkailu lomilla on vienyt upeisiin paikkoihin ympäri maailmaa.

Anne myös harrastanut kilpapyöräilyä SM- ja Mastersien SM-, EM- ja MM-tasolla, josta hänellä on muistona lukuisia mestaruuksia ja mitaleja: kirkkaimpina SM-tason mestaruus aika-ajosta 2012 sekä aika-ajon master N40 luokan MM hopea. Anne pyöräilee yhä aktiivisesti.

Uusimpana innostuksena hänellä on Gravel - eli hiekkatiepyöräily. "Pyöräilyssä nautin erityisesti luonnon kauneudesta ja mahtavista maisemista. Pyöräily on kivaa yksin, mutta joukossa vielä upeampaa jakaa kokemuksia. Suomen luonto tarjoaa upeita elämyksiä kaiken tasoisille pyöräilijöille."

Upeimpia pyöräilykokemuksia ja maisemia ovat olleet mm. Etelä-Afrikan luonnonpuistot vuoristotiet Italiassa, Espanjassa, Ranskassa että Kreetalla ja tietysti Suomen Lapin erämaat sekä luonnonpuistot.

Rohkeus on sitä
ettet sulje silmiäsi
kun saat ne vihdoin auki.

-Tommy Tabermann-

Anne

Katri

Pyörämatkaopas

Katri on imatralainen markkinointialan yrittäjä. Katri hurahti kestävyysliikuntaan aikuisiällä ja nyt takana on jo useampi maraton. Juoksuharrastus johti triathloniin ja kesällä 2021 tähtäimessä on ensimmäinen triathlonin täysmatka. Vapaa-ajalla Katri viihtyy uimahallissa ja järvessä, pyörän selässä ja juoksupoluilla sekä rengastrapetsilla.

 

Katri on yhdeltä ammatiltaan neuleartonimi ja nykyisin neulominen on rakas harrastus ja rentoutumismuoto. 

 

Katri liikkuu paljon Saimaan ympäristössä, joten hän tuntee hyvin Etelä-Karjalan pyöräilyreitit. 

 

Katrin blogia voit lukea täällä.

Anne

Mari

Pyöräretkiopas

Mari on ammatiltaan erityisopettaja. Hän tykkää viettää vapaa-aikaansa ulkoillen erilaisten harrastusten parissa.

Marin harrastuksiin kuuluu mm. maastopyöräily, retkipyöräily, pilates, melonta ja laskettelu sekä uusimpana harrastuksena neulominen.

Mari on kiinnostunut kullttuurista ja historiasta. Hän toimii oppaana Discover Saimaa pyörä- ja kulttuurioppaana Vuoksen kulttuurikierroksilla. 

Nuoruusvuosista asti Mari on ollut alppihiihdon aktiivinen ystävä. Hän on laskenut nuorena kilpaa ja nyt on jo usemman vuoden ajan vetänut Imatran urheilijoiden ratalaskukoulua.

Mari vetää maastopyöräilijöiden ns. nautiskelijaryhmää, johon on mahdollisuus tulla mukaan ilman aiempaa kokemusta. 

Marin iloisen ja reippaan olemuksen huomaa kaukaa. 

Anne

Ville

Pyöräretkiopas

Ville on  kokenut pitkänlinjan pyöräilijä.  Imatran alueen maastot ja reitit ovat tulleet hänelle hyvinkin tutuksi. Retken aikana saa myös maastopyöräilyyn liittyviä vinkkejä.

 

Ville pitää huolen kokonaisvaltaisesti koko ryhmästä. Villen iloisuus ja sekä huumorintaju saa aina hymyn huulille!

Anne

Kari

Maastohiihdon ohjaaja

Maastohiihtokurssien vetäjänä toimii Imatran Urheilijoiden valmentaja ja valmennuspäällikkö Kari Ahonen. Karilla on pitkän linjan valmennustausta maastohiihdosta. Karilla on neljä lasta, jotka ovat kaikki kilpatason hiihtäjiä. 

Koulutustausta:

1, 2 ja 3 tason valmentajakoulutus

Anne

Timo

Melontaopas

Timo Mononen - Melonta opas - Suomen Melonta- ja Soutuliiton kouluttaja - BCU 4 star merikajakki, 4 star avokanootti, 2 star valmentaja - Nil Guide - EA valmiudet, lähihoitaja.

Oppaana toimii kokenut, iloinen ja ehdottomasti tutustumisen arvoinen Suomen Melonta- ja Soutuliiton kouluttaja Timo Mononen. "Monon" matkassa hauskuus ja ammattitaito ei varmasti lopu kesken. Retken aikana on myös mahdollisuus saada yksilöllistä palautetta ja vinkkejä, jolla omaa melontaa voi kehittää.

Anne

Jenna

Luonto-ohjaaja

Jenna on viimeisimmältä koulutukseltaan luonto-ohjaaja ja toimii Discover Saimaalla retki, pyöräily ja lumikenkäilyoppaana. Hänellä on EA1 ja EA2-koulutusta, kokemusta luontoelämysoppaana toimimisesta Lapin syys- että talvikaudella, tekee parhaillaan ympäristökasvattajan töitä ja takataskusta löytyy todistuksia mm. hygienia, anniskelu ja työturvallisuusosaamisesta.

Jenna vaikuttaa vahvasti kotiseuduillaan Etelä-Karjalassa, jossa hän kolunnut sen eri polkuja, reittejä ja vesiä, niin pyörällä, kanootilla, veneellä kuin jalkaisinkin. Luonto on ollut osa häntä jo pienestä pitäen Saimaan vierellä asuessaan, mutta nykypäivänä se vie yhä vain enemmän ulos niin työn kuin harrastustenkin puolesta.

Rempseän luonteensa avulla Jenna haluaa viedä asiakkaat ulos hymy huulilla, rennosti ympäristöstä nauttien ja luontoa kunnioittaen.
”Saimaa sekä sen ympäristö on luonnoltaan niin ainutlaatuista, että toivon todella pääseväni kokemaan sen teidän kaikkien kanssa – nähdään Discover Saimaan retkillä!”

Anne

Tarude travels -oppaat

Riina

Riina

Sertifioitu joogaopettaja

Riina on seikkailija sydämeltään, rauhallinen luonnon ystävä joka rakastaa urheilua ja kokonaisvaltaista hyvinvointia sekä luonnossa liikkumista, etenkin Suomen Lapissa ja Keski-Euroopan Alpeilla. Jooga on auttanut häntä eteenpäin monissa vaikeissakin elämäntilanteissa ja opettanut elämään merkityksellisempää, onnellisempaa elämää. Riinan joogamatka alkoi jo 17-vuotiaana Yin Joogasta. Oivaltaen ja tutkien ihmismielen ja kehon mystistä yhteyttä sekä sen vaikutusta jokapäiväisiin valintoihimme ja sen myötä omaan tulevaisuuteemme.

Joogan avulla pikkuhiljaa hän oppi oivaltamaan miltä tuntuu pysähtyä miettimään, hyväksymään itsensä juuri sellaisena kun on, rakastamaan itseään juuri sellaisena kun on. Sukeltaessa syvemmälle joogan maailmaan hän alkoi ymmärtämään, miten paljon enemmän elämä on, kuin vain se mitä paljain silmin näemme. Miten pinnan alla on kokonainen toinen ulottuvuus - jossa universaali ymmärrys ja mahdollisuudet kumpuavat meidän jokaisen sisältämme.

Miten meistä jokainen määrittelee itse sen, mitä tuleva tuo tullessaan.

Riina kertookin: “Laaja urheilutausta on auttanut häntä oppimaan ja ymmärtämään ihmiskehon anatomiaa ja sen monimuotoisuutta. Sisäinen taiteilija minussa näkemään luovuuden mahdollisuudet kaikkialla ympärillämme. Tätä kautta mielenkiinto niin fyysisen, psyykkisen kuin emotionaalisenkin kehon epätasapainon korjaamiseksi joogan & luonnossa liikkumisen avulla on kehittynyt vuosien myötä.

Toivon sydämeni pohjasta, että pääsen jakamaan tätä tietoutta ja ymmärrystä vielä jonain päivän myös juuri sinun kanssasi!"

Riina

Fredrik

Vuoristo-opas

Fredrik Aspö on IFMGA vuoristo-opas (SBO), koulutettu eräopas ja Finlav lumiturvallisuuskouluttaja jolla on laaja kokemus Pohjois-Norjan vuorilta sekä kesä- että talvioloissa. Fredrik toimii oppaana/opastaa meitäretkillämme Lyngenin vuorilla hiihtovaellusmatkoilla sekä maastopyöräretkillä.

 

Fredrik on alunperin Sipoosta kotoisin, ja Sipoon metsissä hän löysi varhain intohimon kiipeilyyn, myöhemmin hän muutti vuorten perään pohjoisnorjaan Lyngeniin missä hän on toiminut vuodesta 2011.

Riina

Alberto

Vuoristo-opas

VUORISTO-OPAS, UIAGM / IFMGA – sertifioitu

Alberto Ieralla on kokenut UIAGM / IFMGA – sertifioitu vuoristo-opas. Alberto on syntynyt ja kasvanut Italiassa Triestessä. Triesten kalkkikivikalliot ovat olleet täydellinen harjoittelupaikka isommille seinille ja suurin osa kiipeilykokemuksesta on Dolomiiteilta isänsä jalanjäljillä.

 

Taloustieteen tutkinnon ja finanssianalyytikkona työskentelyn aikana polte olla enemmän aikaa vuorilla, sai hänet tekemään päätöksen hakemaan vuoristo-opas kouluun. Opaskoulun ovet avautuivat ja unelma-ammatin haaveet alkoivat tulemaan toten. Sen jälkeen intohimo vei hänet kokonaan vuorille ja Alberto on toiminut vuoristo-oppaana 15 vuotta Alppien alueella, Himalajalla ja Perussa Cordiliera Blancassa. Albertolla on myös kokemusta vuoristo-oppaan työstä Amerikan mantereen ja eteläisen pallonpuoliskon korkeimmalla vuorella Aconcagualta (6 962 m).

 

Lumilla Alberto vaikuttaa Chamonixin Länsi-Alppien ja Itä-Alppien Cortina D'Ampezzon Dolomiittien välillä. Triestessä, Sardiniassa ja Sisiliassa hän järjestää ja kipparoi purjehdus- ja kiipeilymatkoja sekä luolaretkiä. Myös Sisiliaan Etna- sekä Stromboli-tulivuorille järjestetään matkoja, missä hän toimii itse tulivuori-oppaana.

 

Hän on alueellisen Mountain Guide Association -liiton presidentti ja Italian Mountain Guide Association -liiton hallituksen jäsen.

Riina

Tiziana

Turistiopas

Tiziana on Italialainen Triesten ja Friuli Venetsia Giulia-alueen koulutettu turistiopas. Hän on syntynyt ja asunut Triestessä, joka on aiemmin ollut Itävallan merisatama. Nyt hän asustaa kuvankauniissa kalastajakylässä Muggiassa.

 

Tiziana opiskellut useita kieliä: saksaa, englantia ja venäjää. Työkokemuksen kartuttua eri tehtävissä mm. paikallisessa turistilautakunnassa, hän päätti jakaa rakkauttani alueeseen, sen kulttuuriin, kirjallisuuteen ja perinteisiin kouluttautumalla turistioppaaksi.

 

Tiziana nauttii siitä, että hän voi kertoa ihmisille alueen monimuotoisuudesta ja kauneudesta. Se on erilaisten kulttuurien ja perinteiden kohtaamispaikka, jota ympäröi upea luonto ja jossa riittää paljon tutkittavaa.

Riina

Kyriakos

Vuoristo-opas

VUORISTO-OPAS UIAGM / IFMGA – sertifioitu

 

Kyriakos on kotoisin Kyproksen vuoristosta ja lapsuuden vuodet ovat opettaneet hänelle vuorilla liikkumisen perustaidot. Laskettelu ja alppihiihto on kuulunut hänen elämäänsä pienestä pitäen ja kiipeily tuli myös harrastuksiin hieman myöhemmin. Nyt hän nauttii siitä että hän voi viedä asiakkaita vuorille ja hänellä on halu auttaa myös muita taitojen kehittymisessä.

 

Hän on kiipeilijänä monipuolinen ja alpinismi on hänelle intohimo. Vuoristo-opas koulutus oli luonnollinen valinta ammatinvalinnalle ja hän valmistui UIAGM /IFMGA-vuoristo-oppaaksi. Hän tykkää opastaa muita vuoriston saloihin ja nauttii työstään täysillä. Kyriakos puhuu kreikkaa sekä sujuvasti englantia.

YHTEYSTIEDOT

Discover Saimaa

+358 41 313 6868 

Y-tunnus 2497697-2

OTA YHTEYTTÄ
Anna nimesi.
Kirjoita viestisi.