Menu
Discover Saimaa
4
nokipannu

Oppaamme

Oppaamme

Me pidämme sinusta huolta retkillä ja matkoilla alusta loppuun saakka.

Taru Kaljunen

Taru

Yrittäjä, luontoelämysopas

Taru on Discover Saimaan sekä Tarude Travelsin perustaja. Taru toimii sekä oppaana ja matkanjohtajana sekä hallinnoi yrityksen toimintaa.

Tarulla on pitkä historia Saimaalla vietetystä ajasta lapsuudesta asti. Luonnossa liikuttiin paljon ja harrastettiin monipuolisesti. Lapsuudessa mmm. partioharrastus antoi hyvät eväät luonnon kunnioittamiseen sekä siellä selviytymiseen.

Suksilla Taru on viettänyt aikaa jo nuoruuden vuosista asti ja kilpaurheilijan elämä tuli tutuksi alppihiihdon kautta. Purjehdus on seurannut elämän varrella aina kilpapurjehdukseen asti.

Taru on ammatiltaan sairaanhoitaja ja luontoelämysopas. Elämä kuljetti pidemmäksi ajaksi pääkaupunkiseudulle ja aikaa tuli vietettyä myös paljon ulkomailla Keski-Euroopan Alpeilla. Sairaanhoitajan ammatti antaa monia erilaisia ulottuvuuksia oppaan työhön ja ihmisten kanssakäymiseen. Sairaanhoitajan ammatti ja työkokemus ovat antaneet näkemystä ja kokemusta havainnoimaan asiakkaan tarpeita paremmin ja yksilöllisesti.

Luontoelämysoppaan koulutus Rovaniemellä antoi monipuolisen ammattitaidon mm. melonta- sekä kiipeilyohjaajan tutkintoihin.

Luontoelämysohjaaja - liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto

 Hiihdonopettaja tutkinnot löytyvät alppihiihdosta maastohiihtomoduuliin. Liikunta-alan koulutus ja sairaanhoitajan ammatti antavat hyvän kombinaation luonto- elämysmatkailua ajatellen.

 

Anne

Anne

Pyörämatkaopas

Anne on helsinkiläinen fysioterapeutti, omavalmentaja ja pyöräilijä. Pyöräily on Annelle tapa liikkua, urheilla ja rentoutua. Työmatkat hän kulkee läpi vuoden pyörällä ja pyörämatkailu lomilla on vienyt upeisiin paikkoihin ympäri maailmaa.

Anne myös harrastanut kilpapyöräilyä SM- ja Mastersien SM-, EM- ja MM-tasolla, josta hänellä on muistona lukuisia mestaruuksia ja mitaleja: kirkkaimpina SM-tason mestaruus aika-ajosta 2012 sekä aika-ajon master N40 luokan MM hopea. Anne pyöräilee yhä aktiivisesti.

Uusimpana innostuksena hänellä on Gravel - eli hiekkatiepyöräily. "Pyöräilyssä nautin erityisesti luonnon kauneudesta ja mahtavista maisemista. Pyöräily on kivaa yksin, mutta joukossa vielä upeampaa jakaa kokemuksia. Suomen luonto tarjoaa upeita elämyksiä kaiken tasoisille pyöräilijöille."

Upeimpia pyöräilykokemuksia ja maisemia ovat olleet mm. Etelä-Afrikan luonnonpuistot vuoristotiet Italiassa, Espanjassa, Ranskassa että Kreetalla ja tietysti Suomen Lapin erämaat sekä luonnonpuistot.

Rohkeus on sitä
ettet sulje silmiäsi
kun saat ne vihdoin auki.

-Tommy Tabermann-

Anne

Katri

Pyörämatkaopas

Katri on imatralainen markkinointialan yrittäjä. Katri hurahti kestävyysliikuntaan aikuisiällä ja nyt takana on jo useampi maraton sekä triathlonkisa. Vapaa-ajalla Katri viihtyy uimahallissa ja järvessä, pyörän selässä ja juoksupoluilla sekä rengastrapetsilla.

Katri on yhdeltä ammatiltaan neuleartonimi ja nykyisin neulominen on rakas harrastus ja rentoutumismuoto. 

Katri liikkuu paljon Saimaan ympäristössä, joten hän tuntee hyvin Etelä-Karjalan pyöräilyreitit. 

Katrin blogia voit lukea täällä.

Anne

Juuso

Pyörämatkaopas

Juuso on 34- vuotias maantiepyöräilyn harrastaja Lappeenrannasta. Hän on liikkunut polkupyörällä paikasta toiseen lapsuudesta saakka. Aikuisena Juuso harrasti myös muita lajeja, mutta pyöräily alkoi valikoitua omaksi lajiksi vuodesta 2013 eteenpäin.

 

Vuodesta 2015 harrastaminen alkoi muuttua enemmän urheilun suuntaan ja harjoittelu on toteutunut ohjelmoidusti. Hiekkatiepyöräily (Gravel-pyöräily)kuuluvat Juuson harjoitteluun etenkin syksyisin ja alkukesästä. Saimaan alueen reitit ovat tulleet hyvin tutuksi Juusolle.

 

Pyöräilyltä jäävän ajan Juuso käyttää oman hieronta-alan yrityksensä Hierontaratas pyörittämiseen.

Anne

Ville

Pyöräretkiopas

Ville on  kokenut pitkänlinjan pyöräilijä.  Imatran alueen maastot ja reitit ovat tulleet hänelle hyvinkin tutuksi. Retken aikana saa myös maastopyöräilyyn liittyviä vinkkejä.

 

Ville pitää huolen kokonaisvaltaisesti koko ryhmästä. Villen iloisuus ja sekä huumorintaju saa aina hymyn huulille!

Anne

Juha

Maastopyöräohjaaja

Juha on JK-bikefix pyöräkorjaamon yrittäjä/ maastopyöräily- ja crossfit-valmentaja sekä suomen hiihtokeskusyhdistyksen (shky) valtuuttama bikepark- ohjaaja. 

Juhan oma maastopyöräilyharrastus alkoi v. 2007.

Vuosina 2010–2012 hän kilpaili kansallisen tason kilpailuissa maastopyöräilyssä (xcm). Vauhtilajien kiinnostus kasvoi ja vei mennessään. Vuosina 2013-2015 Juha kilpaili maastopyörä enduron sm-sarjassa taistellen parhaimmillaan jopa podium paikoista. (2014 sm 7.)

Aktiivisen kilpailu-uran jälkeen on pyöräily pysynyt matkassa elämäntapana ja muiden harrastusten ohessa. Nykyisin ajelua tulee lähes kaikessa muodossa. Gravelpyöräilyä työmatkoilla ja kuntolenkkinä,  maastopyöräilyä sähköpyörällä, sekä bikepark-/enduro-rymistelyä vauhdin nälkää tyydyttämään.

Vuonna 2020 Juha perusti oman yrityksen, jossa Juha sivutoimisena korjaa polkupyöriä, sekä valmentaa maastopyöräily-, bikepark- ja crossfit-harrastajia. Tämä on ollut luontainen siirtymä jakaa omaa harrastuksien tuomaa tietoa, taitoa, sekä pitää pyörät pyörimässä muidenkin pyöräilijöiden ja liikkujien pyörissä.

2021 kesäkuussa Juha kävi Suomen hiihtokeskusyhdistyksen ja fmbia:n järjästämän bikepark-ohjaajakoulutuksen, josta hän sai bikepark-ohjaajan pätevyyden. 

Juha on helposti lähestyttävä ja osaa heittäytyä valmennustilanteissa vasta-alkajankin saappaisiin yrittäen löytää jokaiselle sen oman tien oppia uusia ja vaikeitakin asioita.

Anne

Jyrki

Luonto- ja eräopas

Jyrki kouluttautui luonto- ja eräoppaaksi eläköidyttyään rajavartiolaitoksesta Hän on aktiivinen luonnossa liikkuja. Jyrki on vetänyt useita erätaito- ja selviytymiskursseja. Jyrki on myös kouluttautunut Saimaa Geoparkin Park rangeriksi. Luonnossa selviytyminen, sen ehdoilla on hyvin mielenkiintoinen pelikenttä

 

Elämännautintoja Jyrkille ovat luonnon armoilla oleminen ja umpihanget.

 

Elämyksiä etsitään, mutta vain kokemusta saadaan!

Anne

Olli

Retki- ja melontaohjaaja

Olli on pitkän linjan retkeilijä. Hän on lapsesta asti nauttinut luonnosta eri tavoin ja nykyisinkin hänen vapaa-aikaansa kuuluu monet luontoaktiviteetit, kuten retkeily, kalastus, melonta ja geokätköily.

 

Olli tykkää viedä ihmisiä ulos luontoon niin työssään erityisnuorisotyöntekijänä kuin vapaa-ajallaan. Hänellä on vuosien kokemus ryhmien ohjaamisesta ja se yhdistettynä luontoon luo puitteet, joissa Olli on omimmillaan. 

 

Hän rakastaa seikkailuja, niin suuria kuin pieniäkin ja nauttii kaiken uuden kokemisesta. Suomen luonnon upeus ja retkeilyn tuoma elämyksellisyys ovat Ollin mielestä asioita, joista jokaisen tulisi päästä nauttimaan mahdollisimman paljon!

Anne

Kari

Maastohiihdon ohjaaja

Maastohiihtokurssien vetäjä. Kari on Imatran Urheilijoiden valmentaja ja valmennuspäällikkö. Karilla on pitkän linjan valmennustausta maastohiihdosta. Karilla on neljä lasta, jotka ovat kaikki kilpatason hiihtäjiä. 

 

Koulutustausta: 1, 2 ja 3 tason valmentajakoulutus

Anne

Timo

Melontaopas

Melonta opas - Suomen Melonta- ja Soutuliiton kouluttaja - BCU 4 star merikajakki, 4 star avokanootti, 2 star valmentaja - Nil Guide - EA valmiudet, lähihoitaja.

 

Oppaana toimii kokenut, iloinen ja ehdottomasti tutustumisen arvoinen Suomen Melonta- ja Soutuliiton kouluttaja Timo Mononen. "Monon" matkassa hauskuus ja ammattitaito ei varmasti lopu kesken. 

Anne

Jenna

Luonto-ohjaaja

Jenna on viimeisimmältä koulutukseltaan luonto-ohjaaja ja toimii Discover Saimaalla retki, pyöräily ja lumikenkäilyoppaana. Hänellä on kokemusta luontoelämysoppaana toimimisesta ja lumikenkäretkien vetämisestä Lapin syys- sekä talvikaudella. Jenna tekee parhaillaan ympäristökasvattajan töitä ja takataskusta löytyy todistuksia mm. EA1 ja EA2-koulutuksesta, hygienia, anniskelu ja työturvallisuusosaamisesta.

 

Jenna vaikuttaa vahvasti kotiseuduillaan Etelä-Karjalassa, jossa hän kolunnut eri polkuja, reittejä ja vesiä, niin pyörällä, kanootilla, veneellä kuin jalkaisin. Saimaan vierellä asuessaan luonto on ollut osa häntä jo pienestä pitäen, mutta nykyään se vie yhä enemmän ulos niin työn kuin harrastusten puolesta.

 

Rempseän luonteensa avulla Jenna haluaa viedä asiakkaat ulos hymy huulilla, rennosti ympäristöstä nauttien ja luontoa kunnioittaen.
”Saimaa sekä sen ympäristö on luonnoltaan niin ainutlaatuista, että toivon todella pääseväni kokemaan sen teidän kaikkien kanssa – nähdään Discover Saimaan retkillä!”

Anne

Tarude travels -oppaat

Riina

Riina

Sertifioitu joogaopettaja

Riina on seikkailija sydämeltään, rauhallinen luonnon ystävä joka rakastaa urheilua ja kokonaisvaltaista hyvinvointia sekä luonnossa liikkumista, etenkin Suomen Lapissa ja Keski-Euroopan Alpeilla. Jooga on auttanut häntä eteenpäin monissa vaikeissakin elämäntilanteissa ja opettanut elämään merkityksellisempää, onnellisempaa elämää. Riinan joogamatka alkoi jo 17-vuotiaana Yin Joogasta. Oivaltaen ja tutkien ihmismielen ja kehon mystistä yhteyttä sekä sen vaikutusta jokapäiväisiin valintoihimme ja sen myötä omaan tulevaisuuteemme.

 

Joogan avulla pikkuhiljaa hän oppi oivaltamaan miltä tuntuu pysähtyä miettimään, hyväksymään itsensä juuri sellaisena kun on, rakastamaan itseään juuri sellaisena kun on. Sukeltaessa syvemmälle joogan maailmaan hän alkoi ymmärtämään, miten paljon enemmän elämä on, kuin vain se mitä paljain silmin näemme. Miten pinnan alla on kokonainen toinen ulottuvuus - jossa universaali ymmärrys ja mahdollisuudet kumpuavat meidän jokaisen sisältämme. Miten meistä jokainen määrittelee itse sen, mitä tuleva tuo tullessaan.

 

Riina kertookin: “Laaja urheilutausta on auttanut häntä oppimaan ja ymmärtämään ihmiskehon anatomiaa ja sen monimuotoisuutta. Sisäinen taiteilija minussa näkemään luovuuden mahdollisuudet kaikkialla ympärillämme. Tätä kautta mielenkiinto niin fyysisen, psyykkisen kuin emotionaalisen kehon epätasapainon korjaamiseksi joogan & luonnossa liikkumisen avulla on kehittynyt vuosien myötä.

 

Toivon sydämeni pohjasta, että pääsen jakamaan tätä tietoutta ja ymmärrystä vielä jonain päivän myös juuri sinun kanssasi!"

Riina

Esko

Opas

Esko on inarilainen opas. Innostus hiihtoon imaisi Eskon mukanaan 2000-luvun alussa Inariin, jossa hän viettää perheineen suurimman osan vuodesta.

Talvella Eskolla on mobiilimökkitoimintaa Inarinjärvellä. Kesät Esko viettää perheineen Pykeijässä, jossa heillä on kesämökki.

Riina

Fredrik

Vuoristo-opas

Fredrik Aspö on IFMGA vuoristo-opas (SBO), koulutettu eräopas ja Finlav lumiturvallisuuskouluttaja jolla on laaja kokemus Pohjois-Norjan vuorilta sekä kesä- että talvioloissa. Fredrik toimii oppaana/opastaa meitäretkillämme Lyngenin vuorilla hiihtovaellusmatkoilla sekä maastopyöräretkillä.

 

Fredrik on alunperin Sipoosta kotoisin, ja Sipoon metsissä hän löysi varhain intohimon kiipeilyyn, myöhemmin hän muutti vuorten perään pohjoisnorjaan Lyngeniin missä hän on toiminut vuodesta 2011.

Riina

Alberto

Vuoristo-opas

VUORISTO-OPAS, UIAGM / IFMGA – sertifioitu

Alberto Ieralla on kokenut UIAGM / IFMGA – sertifioitu vuoristo-opas. Alberto on syntynyt ja kasvanut Italiassa Triestessä. Triesten kalkkikivikalliot ovat olleet täydellinen harjoittelupaikka isommille seinille ja suurin osa kiipeilykokemuksesta on Dolomiiteilta isänsä jalanjäljillä.

 

Taloustieteen tutkinnon ja finanssianalyytikkona työskentelyn aikana polte olla enemmän aikaa vuorilla, sai hänet tekemään päätöksen hakemaan vuoristo-opas kouluun. Opaskoulun ovet avautuivat ja unelma-ammatin haaveet alkoivat tulemaan toten. Sen jälkeen intohimo vei hänet kokonaan vuorille ja Alberto on toiminut vuoristo-oppaana 15 vuotta Alppien alueella, Himalajalla ja Perussa Cordiliera Blancassa. Albertolla on myös kokemusta vuoristo-oppaan työstä Amerikan mantereen ja eteläisen pallonpuoliskon korkeimmalla vuorella Aconcagualta (6 962 m).

 

Lumilla Alberto vaikuttaa Chamonixin Länsi-Alppien ja Itä-Alppien Cortina D'Ampezzon Dolomiittien välillä. Triestessä, Sardiniassa ja Sisiliassa hän järjestää ja kipparoi purjehdus- ja kiipeilymatkoja sekä luolaretkiä. Myös Sisiliaan Etna- sekä Stromboli-tulivuorille järjestetään matkoja, missä hän toimii itse tulivuori-oppaana.

 

Hän on alueellisen Mountain Guide Association -liiton presidentti ja Italian Mountain Guide Association -liiton hallituksen jäsen.

Riina

Tiziana

Turistiopas

Tiziana on Italialainen Triesten ja Friuli Venetsia Giulia-alueen koulutettu turistiopas. Hän on syntynyt ja asunut Triestessä, joka on aiemmin ollut Itävallan merisatama. Nyt hän asustaa kuvankauniissa kalastajakylässä Muggiassa.

 

Tiziana opiskellut useita kieliä: saksaa, englantia ja venäjää. Työkokemuksen kartuttua eri tehtävissä mm. paikallisessa turistilautakunnassa, hän päätti jakaa rakkauttani alueeseen, sen kulttuuriin, kirjallisuuteen ja perinteisiin kouluttautumalla turistioppaaksi.

 

Tiziana nauttii siitä, että hän voi kertoa ihmisille alueen monimuotoisuudesta ja kauneudesta. Se on erilaisten kulttuurien ja perinteiden kohtaamispaikka, jota ympäröi upea luonto ja jossa riittää paljon tutkittavaa.

Riina

Kyriakos

Vuoristo-opas

VUORISTO-OPAS UIAGM / IFMGA – sertifioitu

 

Kyriakos on kotoisin Kyproksen vuoristosta ja lapsuuden vuodet ovat opettaneet hänelle vuorilla liikkumisen perustaidot. Laskettelu ja alppihiihto on kuulunut hänen elämäänsä pienestä pitäen ja kiipeily tuli myös harrastuksiin hieman myöhemmin. Nyt hän nauttii siitä että hän voi viedä asiakkaita vuorille ja hänellä on halu auttaa myös muita taitojen kehittymisessä.

 

Hän on kiipeilijänä monipuolinen ja alpinismi on hänelle intohimo. Vuoristo-opas koulutus oli luonnollinen valinta ammatinvalinnalle ja hän valmistui UIAGM /IFMGA-vuoristo-oppaaksi. Hän tykkää opastaa muita vuoriston saloihin ja nauttii työstään täysillä. Kyriakos puhuu kreikkaa sekä sujuvasti englantia.

YHTEYSTIEDOT

Discover Saimaa

Y-tunnus 2497697-2

OTA YHTEYTTÄ
Anna nimesi.
Kirjoita viestisi.

VERKKOLASKUTUSOSOITE

Discover Saimaa

Y-tunnus: 2497697-2 
E-laskuosoite 003724976972

E-laskujen välittäjätunnus OKOYFIHH

 

C/o Vuoksen Kalastuspuisto

Varpasaarenpolku 12

55120 Imatra

info@discoversaimaa.fi