Menu
Discover_saimaa_talvi

Saimaan kanava & kulttuuripyöräretki

Järjestetään tilauksesta, räätälöidään ryhmille.

Kuvaus

Lähdemme pyöräilemään joko Sokos Hotel Lappeen pihasta tai Lappeenrannan historialliselta Rakuunanmäen alueelta. Rakuunanmäen punatiilikasarmit rakennettiin ratsuväelle 1880- kuvun lopulla. Alueella voi aistia vielä vanhan tunnelman ja nykyiseltään sen uudisremointoidut rakennukset ovat tiloja erilaisille palveluille sekä asumiselle.

 

Kuljemme kaupungin keskustan läpi ja siitä kohti Lauritsalan kaupunginosaa. Matkalla ohitamme vesitornin, vanhan pappilan puupuistoineen ja alueen suuren työllistäjän UMP Kaukaan tehtaan. Kuljemme Lauritsalassa lähellä Saimaata ja näemme tämän kaupunginosan vanhimpia asuinalueita, kuten myös Lauritsalan kartanon. Kartanon maat eri rakennuksineen ovat aikoinaan käsittäneet suurimman osan. Lauritsalaa ja sillä on ollut monia sukuja omistajina, nykyisen kaupungin omistuksen lisäksi.

 

Saavuttuamme Saimaan kanava-alueelle, kuljemme sen välittömässä läheisyydessä ja pysähdymme katselemaan sen kahta nykyiseltään toiminnassa olevaa sulkua. Näistä Mälkiän sulku on ensimmäinen ja pudotuskorkeudeltaan suurin. Kanavan läheisyydessä reittimme kulkee osittain kanavapolkua mukaillen ja samalla kulkiessa voi nähdä kanavan ympäristössä muutamia säilyneitä kanavatyöläisten keltaisiaasuintaloja sekä osaa vanhasta kanavasta sulkuineen.

 

Retkemme puolivälissä pidämme taukoa Saimaan kanavamuseolla, joka on entisen kanavan yläpiirin piiripäällikön virkatalo. Tauon aikana jokaisella on aikaa nauttia museokahvilan antimista, tutustua museoon tai kiertää rakennuksen pihapiirin historiallisessa puutarhassa.

 

Tauon jälkeen lähdemme pyöräilemään takaisin kohti Lappeenrannan keskusta-aluetta. Kuljemme Lauritsalan arkkitehtuurisesti näyttävän kirkon ohi ja etenemme kohti Lappeenrannan satamaa.

 

Suomen pisimmäksi sanotulla rantabulevardilla pääsemme ihailemaan Saimaata ja sataman eloa kuuluisineen lihapiirakkakioskineen.

 

Reitti kulkee ohi Lappeenrannan historiallisen linnoituksen, ohittaen siihen kuuluneita vanhoja rakennuksia, joissa toimii Suomen parhaaksi valittu kahvila-paahtimo, luonto-ja tiedekeskus Saimaarium sekä erilaisia käsityöpajoja. Unohtamatta Suomen suurinta hiekkalinnaa, joka nousee sataman päätyyn ihasteltavaksi joka kesä. Retki päättyy lähtöpisteeseen Rakuunanmäelle.

 

Reitti kulkee pääosin tasaisilla hiekka- että asfalttipäällysteisillä osuuksilla. Retken kesto on 2 tuntia,
jonka aikana pyöräilemme noin 20 km.

 

Retki järjestetään tilauksesta. Kysy tarjous omalle ryhmällesi!
Info@discoversaimaa.fi

 

YHTEYSTIEDOT

Discover Saimaa

Y-tunnus 2497697-2

OTA YHTEYTTÄ
Anna nimesi.
Kirjoita viestisi.

VERKKOLASKUTUSOSOITE

Discover Saimaa

Y-tunnus: 2497697-2
E-laskuosoite 003724976972

E-laskujen välittäjätunnus OKOYFIHH

C/o Vuoksen Kalastuspuisto

Varpasaarenpolku 12

55120 Imatra

info@discoversaimaa.fi