Menu
Discover_saimaa_talvi

Saimaannorpan bongausretki meloen

377,00 (sis. alv)

Kiinnostaako sinua lähteä seikkailemaan maagiselle joelle ja toisena päivä Saimaan norppavesille?  Jos hyvin onnistaa, niin tulet myös näkemään saimaannorpan.

 

Koet virtaavan joen kirkas vesi, seikkailu koskemattomaan puhtaaseen luontoon, makuelämys Saimaan herkkuihin sekä tuoreen raikkaat alkukesän illat.

 

Melontaretkeen kuuluu täysihoito. Majoitus, ruokailut, ohjelma, reittisuunnittelu sekä melontavarusteet. Tulet vain paikalle ja me pidämme huolta kaikesta muusta. Eikös ole kätevää?

Ajankohdat:

18.-19.5.2024 la-su

25.-26.5.2024 la-su

 

Järjestetään tilauksesta myös omalle ryhmälle.

 

Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osasto: Melontaretket Avainsanat tuotteelle norppamelonta, saimaannorppa

Kuvaus

Saimaannorppa loikeilee kalliollla toukokuun lämpöisinä päivinä.
Saimaannorppa loikeilee kalliollla toukokuun lämpöisinä päivinä.

 

Melontaretken aikana koet kapeita järviosuuksia, kaartelevia järvikapeikkoja ja syviä järviä. Reitin varrella rannat ovat turvallisen lähellä. Retken aikana opas pitää sinusta hyvän huolen alusta loppuun asti ja luo lämminhenkisen tunnelman.

 

Kenelle: Haluat nauttia luonnon kauneudesta ja hiljaisuudesta erämaatunnelmissa. Nauttia herkullista lähiruokaa paikallisen isännän loihtimana. Ensimmäisenä melontapäivänä koet ainutlaatuisia hetkiä jokimelomelonnan parissa. Toisena päivänä siirrymme melomaan Saimaalle ainutlaatuiselle Katosselän luonnonsuojelualueelle, jossa saimaannorpat asustavat.

 

Retken lähtöpiste: Pieni Jukajärvi. Tarkemman lähtöpaikan saat sähköpostilla ilmoittautumisen jälkeen.

 

Retken päätöspiste: Reposenniemi, Puumala.

 

Ensimmäisen tauon pidämme Mikonpolven laavulla Lieviskänjoen varrella. Nuotiotulen äärellä nautimme nuotiomakkarat ja aidot nokipannukahvit nuotiherkuilla.

 

Lieviskäjoen erämainen tunnelma vetää lähes sanattomaksi. Lempeästi virtaavan joen mutkat herättävät mielenkiinnon mystisellä tavalla. Vihreä ja vehreä luonto ovat parhaimmillaan.

 

Lieviskän kunnostetulla koskelta siirrymme Saimaan puolelle upeille norppavesille. Kapean Lieviskänlahden järviosuuden jälkeen rantaudumme Reposenniemeen, jossa isäntäpariskunta toivottaa sinut tervetulleeksi.

 

Rantasauna ja herkullinen illallinen kruunaavat melontapäivän. Illallinen koostuu lähiruoasta. Majoitut Saimaan rannalla aittamajoituksessa 2-4 neljän hengen huoneissa. Voit myös majoittua omassa teltassa tai riippukeinussa. Illasta kuulemme tarinoita saimaannorpasta ja mystisistä kivikautisista kalliomaalauksista. Savusauna lämpiää myös ennakkoon tilauksesta lisämaksulla.

 

Seuraavan päivän melontaretki Saimaalla kuljettaa meidät norppavesille Katosselän upealle luonnonsuojelualueelle, jossa saatamme onnistua näkemään saimaannorpan loikoilemassa kivillä. Matkan varrella ihailemme kalliojyrkänteitä, luonnon kauneutta sekä kalliomaalauksia.  Pidämme tauon saaressa, jossa nautimme nuotiolla valmistetun rantakalan.

 

Reitti on ensimmäisenä päivänä jokiosuuksilla  suojainen ja matka etenee vaivattomasti. Toisena päivänä järvellä melomme rantojen läheisyydessä.

 

Päiväretken pituus molempina päivinä noin on 10-15km.

 

Vaativuustaso: Uimataito on välttämätön. Retkelle lähtö on mielekkäämpää, kun olet  melonut aiemmin ja perusasiat ovat hallussa.  Vasta-alkajat voivat osallistua kaksikko kajakilla/kanootilla. Voimme järjestää myös yksityismelontakurssin ennen melontaretkeä. Kysy lisää kursseista info@discoversaimaa.fi

 

Ennen retkeä:
Valmistamme sinut parhaalla mahdollisella tavalla melontaretkelle. Perustamme yhteisen WhatsApp ryhmän ennen retkeä.  Lähetämme sinulle kolme viikkoa aiemmin tarkan pakkauslistan retkeä ajatellen.

 

Annamme tietoa ja vinkkejä melontaan sekä suullisesti että kirjallisesti,  jotta sinulla on turvallinen sekä luotettava olo lähteä useamman päivän melontaretkelle.

 

Retken hinta sisältää:

Melontaopas kahdeksi päiväksi
Nokipannukahvit nuotiolla
Lähiruokaillallinen lauantaina
Aamupala sunnuntaina
Rantakala-ateria sunnuntaina
Majoitus
Rantasaunan pehmeät löylyt

 

Hintaan sisältyy myös kajakin vuokraus retken ajaksi (yksikkö tai kaksikko) sekä melontaan liittyvät tarvittavat varusteet (pelastusliivit, mela ja aukkopeitto) sekä kajakin kuljetus valmiiksi paikan päälle.

 

Retken hinta ilmoitetaan.

 

Lähin juna-asema on Imatralla. Kuljetukset lähtöpaikalle lisämaksusta esim. Imatra – Jukajärvi. Voimme yhdessä sopia yhteiskuljetuksista lähempänä retkeä.

 

Imatrankoski ja Kruununpuisto kannattaa ehdottomasti kokea samalla reissulla. Imatralta löytyy paljon muitakin näkemisen arvoisia paikkoja ja mukavia majoitusvaihtoehtoja.

 

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!
☎️ +358 41 313 6868 / Discover Saimaa
info@discoversaimaa.fi
Opas: taru@discoversaimaa.fi

 

Lämpimästi TERVETULOA MUKAAN!

 

Melontaretki Saimaan Katosselälle
Katosselän upea taukopaikka.

 

jokimelontaretki
Lieviskäjoen kauneutta
Melontaa Lieviskänjoelle
Melonnan nautintoa.
Mikonpolven laavulla makkaranpaitoa
Mikonpolven tunnelmallinen laavupaikka
Discover Saimaa Ilta Saimaalla
Ilta Saimaalla

Lisätiedot

Päivämäärä

18.-19.5.2024 la-su, 25.-26.5.2024 la-su

YHTEYSTIEDOT

Discover Saimaa

Y-tunnus 2497697-2

OTA YHTEYTTÄ
Anna nimesi.
Kirjoita viestisi.

 

 

VERKKOLASKUTUSOSOITE

Discover Saimaa

Y-tunnus: 2497697-2 
E-laskuosoite 003724976972

E-laskujen välittäjätunnus OKOYFIHH

C/o Vuoksen Kalastuspuisto

Varpasaarenpolku 12

55120 Imatra