Menu
Discover_saimaa_talvi

Saimaannorpan bongausretki meloen

377,00 (sis. alv)

Kiinnostaako sinua lähteä seikkailemaan maagiselle joelle ja toisena päivä Saimaan norppavesille?  Jos hyvin onnistaa, niin tulet myös näkemään saimaannorpan.

 

Koet virtaavan joen kirkkaan veden, seikkailun koskemattomaan puhtaaseen luontoon, makuelämyksen Saimaan herkkuihin sekä alkukesän ihanat illat ilman hyttysiä. Saunot rantasaunassa ja pääset uimaan puhtaaseen järviveteen.

 

Melontaretki on täysihoidolla. Hintaan sisältyvät opaspalvelut, melontavarusteet, ruokailut, majoitus, kuljetukset paikan päällä sekä ohjelma/reittisuunnittelut. Tulet vain paikalle ja me pidämme huolta kaikesta muusta. Eikös ole kätevää?

Ajankohdat:

25.-26.5.2024 la-su (Täynnä)

 

KESÄ 2025

17.-18.5.2025 la-su

24.-25.5.2025 la-su

Retkien ilmoittautuminen avautuu 1.9.2025, joten varaa sitten heti paikkasi, että pääset mukaa ainutlaatuiseen elämykseen! Stay tuned.

 

Järjestetään tilauksesta myös omalle ryhmälle, kysy sopivaa ajankohtaa.

 

Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osastot: Melontaretket, Yrityksille Avainsanat tuotteelle norppamelonta, saimaannorppa

Kuvaus

Saimaannorppa loikeilee kalliollla toukokuun lämpöisinä päivinä.
Saimaannorppa loikeilee kalliollla toukokuun lämpöisinä päivinä.

 

Melontaretken aikana koet kapeita järviosuuksia, kaartelevia järvikapeikkoja ja syviä järviä. Reitin varrella rannat ovat turvallisen lähellä. Retken aikana opas pitää sinusta hyvän huolen alusta loppuun asti ja luo lämminhenkisen tunnelman.

 

Retken lähtöpiste ja aikataulu: Discover Saimaan Jokimelontapiste (Pienen Jukajärven rannalla).

Jokimelontapisteen osoite on Ihalantie 816, Sulkava

Huom! Käytä mielellään Google Mapsin karttapalvelua, sillä se näyttää varmasti oikean osoitteen, sillä osa muista karttapalveluista ohjaa osoitteen naapurikunnan Ruokolahden puolelle eli Pohja-Lankilaan.

 

Tapaamme la klo 9 Jokimelontapisteellä. Käymme läpi melontavälineet ja turvallisuusasiat. Melomaan lähdemme klo 10.00.

 

Retken päätöspiste:

Sunnuntaina melontaretki lähtee ja päättyy Reposenniemeen, jossa olemme olleet la-su majoittumassa. Joten kajakkiin tarvitset pakata vain päiväretki varusteteet. Tärkeimpänä varusteena ovat varavaatteet kuivapussiin pakattuna ja juomapullo.

päättyy  jälkeen pääset takaisin Jokimelontapisteelle

Reposenniemestä järjestämme yhteiskuljetuksen takaisin lauantaiaamun lähtöpaikkaan Jokimelontapisteelle noin klo 16-17. Kuljetus kuuluu retken hintaan. Ne ketkä ovat tulleet jo perjantaina omalla autolla majoitukseen, niin pääsevät lähtemään heti retken jälkeen.

 

MELONTARETKEN OHJELMA

 

Ensimmäisen tauon pidämme Mikonpolven laavulla Lieviskänjoen varrella. Nuotiotulen äärellä nautimme nuotiomakkarat ja aidot nokipannukahvit nuotiherkuilla.

 

Lieviskäjoen erämainen tunnelma vetää lähes sanattomaksi. Lempeästi virtaavan joen mutkat herättävät mielenkiinnon mystisellä tavalla. Vihreä ja vehreä luonto ovat parhaimmillaan.

 

Lieviskän kunnostetulla koskelta siirrymme Saimaan puolelle upeille norppavesille. Kapean Lieviskänlahden järviosuuden jälkeen rantaudumme Reposenniemeen, jossa isäntäpariskunta toivottaa sinut tervetulleeksi.

 

Rantasauna ja herkullinen illallinen kruunaavat melontapäivän. Illallinen koostuu lähiruoasta. Majoitut Saimaan rannalla aittamajoituksessa 2-4 neljän hengen huoneissa. Voit myös majoittua omassa teltassa tai riippukeinussa. Illasta kuulemme tarinoita saimaannorpasta ja mystisistä kivikautisista kalliomaalauksista. Savusauna lämpiää myös ennakkoon tilauksesta lisämaksulla.

 

Seuraavan päivän melontaretki Saimaalla kuljettaa meidät norppavesille Katosselän upealle luonnonsuojelualueelle, jossa saatamme onnistua näkemään saimaannorpan loikoilemassa kivillä. Matkan varrella ihailemme kalliojyrkänteitä, luonnon kauneutta sekä kalliomaalauksia.  Pidämme tauon saaressa, jossa nautimme nuotiolla valmistetun rantakalan.

 

Reitti on ensimmäisenä päivänä jokiosuuksilla  suojainen ja matka etenee vaivattomasti. Toisena päivänä järvellä melomme rantojen läheisyydessä.

 

Päiväretken pituus molempina päivinä noin on 10-15km.

 

Vaativuustaso: Uimataito on välttämätön. Retkelle lähtö on mielekkäämpää, kun olet  melonut aiemmin ja perusasiat ovat hallussa.  Vasta-alkajat voivat osallistua kaksikko kajakilla/kanootilla. Voimme järjestää myös yksityismelontakurssin ennen melontaretkeä. Kysy lisää kursseista info@discoversaimaa.fi

 

Ennen retkeä:
Valmistamme sinut parhaalla mahdollisella tavalla melontaretkelle. Perustamme yhteisen WhatsApp ryhmän ennen retkeä.  Lähetämme sinulle kolme viikkoa aiemmin tarkan pakkauslistan retkeä ajatellen.

 

Annamme tietoa ja vinkkejä melontaan sekä suullisesti että kirjallisesti,  jotta sinulla on turvallinen sekä luotettava olo lähteä useamman päivän melontaretkelle.

 

Retken hinta sisältää:

Melontaopas kahdeksi päiväksi
Nokipannukahvit nuotiolla
Lähiruokaillallinen lauantaina
Aamupala sunnuntaina
Rantakala-ateria sunnuntaina
Majoitus
Rantasaunan pehmeät löylyt
Kuljetuksen retken päätteeksi takaisin lähtöpisteeseen Jokimelontapisteelle.

 

Hintaan sisältyy myös kajakin vuokraus retken ajaksi (yksikkö tai kaksikko) sekä melontaan liittyvät tarvittavat varusteet (pelastusliivit, mela ja aukkopeitto) .

 

Hinta: 377€ (sis.alv.)

 

Varusteet: Sään mukainen vaatetus, nauhattomat kengät/neopreenitossut, varavaatteet vedenkestävään pussiin. Halutessasi ota mukaan omat kiikarit.

Tarkemman varustelistan saat sähköpostilla lähempänä retkeä.

 

Lähin juna-asema on Imatralla. Kuljetukset lähtöpaikalle onnistuvat lisämaksusta esim. Imatra – Jokimelontapiste.  Yhteisessä WhatsApp -ryhmässä voit kysellä mahdollisia kimppakyytejä.

 

Imatrankoski ja Kruununpuisto kannattaa ehdottomasti kokea samalla reissulla. Imatralta löytyy paljon muitakin näkemisen arvoisia paikkoja ja mukavia majoitusvaihtoehtoja.

 

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!
☎️ +358 41 313 6868 / Discover Saimaa
info@discoversaimaa.fi
Opas: taru@discoversaimaa.fi

 

Lämpimästi TERVETULOA MUKAAN!

 

Vuoden 2025 hinnat ja tarkemmat tiedot julkaistaan täällä nettisivuilla 1.9.2024. Kannattaa heti ilmoittautua, sillä retkiä on vain kahtena viikonloppuna ja nämä menevät täyteen nopeasti.

 

Melontaretki Saimaan Katosselälle
Katosselän upea taukopaikka.

 

jokimelontaretki
Lieviskäjoen kauneutta
Melontaa Lieviskänjoelle
Melonnan nautintoa.
Mikonpolven laavulla makkaranpaitoa
Mikonpolven tunnelmallinen laavupaikka
Discover Saimaa Ilta Saimaalla
Ilta Saimaalla

Lisätiedot

Päivämäärä

25.-26.5.2024 la-su

YHTEYSTIEDOT

Discover Saimaa

Y-tunnus 2497697-2

OTA YHTEYTTÄ
Anna nimesi.
Kirjoita viestisi.

VERKKOLASKUTUSOSOITE

Discover Saimaa

Y-tunnus: 2497697-2 
E-laskuosoite 003724976972

E-laskujen välittäjätunnus OKOYFIHH

 

C/o Vuoksen Kalastuspuisto

Varpasaarenpolku 12

55120 Imatra

info@discoversaimaa.fi