Menu
Discover_saimaa_talvi

Elämyksien elämys melontaretki 2 pv

Kiinnostaako sinua virtaavan joen kirkas vesi, seikkailu koskemattomaan puhtaaseen luontoon, makuelämys Saimaan herkkuihin sekä rentouttavat alkukesän illat?

 

Melontarretkeen kuuluu täysihoito varusteita, ruokailuun sekä majoitukseen. Tulet vain paikalle ja me pidämme huolta kaikesta muusta. Eikös ole kätevää?

 

Ajankohta:
La–su 21–22.5.2022

Osasto: Melontaretket Avainsanat tuotteelle lieviskäjoki, melontamatka, melontaretki

Kuvaus

Melontaretken aikana koet kapeita järviosuuksia, kaartelevia järvikapeikkoja ja syviä järviä. Reitin varrella rannat ovat turvallisen lähellä. Retken aikana opas pitää sinusta hyvän huolen alusta loppuun asti ja luo lämminhenkisen tunnelman.

 

Kenelle: Haluat päästä melonnan saloihin ja nauttia luonnon kauneusta, hiljaisuudesta. Ensimmäisenä melontapäivänä koet ainutlaatuisia hetkiä jokimelomelonnan parissa.  Toisena päivänä siirrymme melomaan Saimaalle ainutlaatuiselle Katosselän luonnonsuojelualueelle, jossa saimaannorpat asustavat.

 

Retki lähtee Kemppilän Myllykoskelta Suuren Jukajärven rannalta.
Kemppilän Myllykoski on komea luonnonnähtävyys. Kemppilän Myllykoski on Suomen viidenneksi korkein vesiputous; pudotusta on 17 metriä.

 

Ensimmäisen tauon pidämme Mikonpolven laavulla Lieviskäjoen varrella. Nuotiotulen äärellä nautimme herkullisen eräruoan.

 

Lieviskäjoen tunnelma vetää lähes sanattomaksi. Lempeästi virtaavan joen mutkat herättävät mielenkiinnon mystisellä tavalla. Vihreä ja vehreä luonto ovat parhaimmillaan.

 

Lieviskän myllyllä on ohjelmassa kajakkien pieni kanto osuus myllyn toiselle puolelle Lieviskänlahdelle, josta avautuu Saimaan upeat norppavedet.

 

Lieviskänlahden rannalla Reposenniemessä isäntäpariskunta toivottaa sinut tervetulleeksi. Rantasauna ja herkullinen illallinen kruunaavat melontapäivän. Illallinen koostuu lähiruoasta. Majoitut Saimaan rannalla aittamajoituksessa 2-4 neljän hengen huoneissa.

 

Seuraavan päivän melontaretki Saimaalla kuljettaa meidät norppavesille Katosselän upealle luonnonsuojelualueelle.  Matkan varrella ihailemme kallio jyrkänteitä, luonnon kauneutta sekä kivikautisia mystisiä kalliomaalauksia.

 

Pääset nauttimaan herkullisen kala kuvan kauniilla kalliorannalla. Päiväretken pituus on noin 10km.

Reitti on ensimmäisenä päivänä jokiosuuksilla helpohko ja suojainen ja matka etenee vaivattomasti. Isoja järviylityksiä ei ole ja matka etenee rantojen läheisyys. Aiempaa melontakokemusta ei tarvitse olla.

 

Vaativuustaso: Uimataito on oltava. Retkelle lähtö on mielekkäämpää, jos olet melonut aiemmin ja perusasiat hallussa. Järjestämme ennen retkeä parin tunnin melontaopastuksia, josta saat hyvät hyvät puitteen retkeä varten. Kysy lisää kursseista. Järjestämme myös yksityiskursseja.

 

Aikaisemmilla retkillä on ollut myös vasta-alkajia ja retket ovat toteutuneet hienosti.

 

Ei huolta jos kajakin pakkaus koituu haasteelliseksi. Tavaroiden kuljetus majapaikkaan onnistuu huoltoauton kyydissä, joten voit ottaa vaikka omat saunajuomat ja vaikkapa musiikkisoittimesi mukaan illan tunnelmaa luomaan.

 

Ennen retkeä:

Valmistamme sinut parhaalla mahdollisella tavalla melontaretkelle. Lähetämme sinulle tarkan pakkauslistan, jonka käymme lähtijöiden kanssa läpi melontaretkelle tarvittavat tavarat. Annamme tietoa ja vinkkejä melontaan, vaatetukseen jne. liittyen, jotta sinulla on turvallinen sekä luotettava olo lähteä useamman päivän melontaretkelle.

 

Tämän melontaretken jälkeen sinun on helppo lähteä suunnittelemaan ja toteuttamaan omia melontaretkiä.

 

Retken aloituspiste: Kemppilän myllykoski
Osoite: Myllykoskentie 115, Ruokolahti

 

Retken päätöspiste: Puumala, Reposenniementie

 

Ajankohta: Lauantai –  sunnuntai 21-22.5.2022

 

Myynti alkaa pian viikolla 46.

 

Retken hinta sisältää:

Melontaopas kahdeksi päiväksi
Aamupala
Retkilounas nuotiolla lauantaina (huom. mestäpalovaroituksen aikana teemme lounaan trangialla)
Rantakala lounas sunnuntaina
Nokipannukahvit molempina retkipäivinä
Lähiruoka illallinen
Majoitus – aittamajoitus
Rantasaunan pehmeät löylyt

 

Hintaan sisältyy myös kajakin vuokra retken ajaksi (yksikkö tai kaksikko). Vuokraan sisältyvät melontaan liittyvät tarvittavat varusteet (pelastusliivit, mela ja aukkopeitto) sekä kajakin kuljetus valmiiksi paikan päälle sekä lähtö- sekä paluupäivinä

 

Savusauna lämpiää myös tilauksesta.

 

Lähin juna-asema on Imatralla. Kuljetukset lähtöpaikalle lisämaksusta esim. Imatra – Kemppilän Myllykoski. Voimme yhdessä sopia yhteiskuljetuksista lähempänä retkeä.

 

Imatrankoski ja kruununpuisto kannattaa ehdottomasti käydä kokea samalla reissulla. Imatralta löytyy paljon muitakin näkemisen arvoisia paikkoja ja mukavia majoitusvaihtoehtoja.

 

Varaa paikkasi NYT, sillä tälle uniikkiretkelle on kysyntää ja paikkoja on rajoitetusti! Tämä on kesän viimeinen jokimelontaretki, sillä joesta ei enää välttämättä pääse myöhemmin keväällä enää kajakilla läpi, kun vesi laskee joella.

 

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!
☎️ 041 313 6868 / Discover Saimaa
info@discoversaimaa.fi
Opas: taru@discoversaimaa.fi

 

Lämpimästi TERVETULOA MUKAAN!

 

Melojat pienellä jukajärvellä
Kesän parhautta.

 

Melontaretki Ruokolahden melontareitille
Ryhmätunnelmaa!

 

Ruokolahden melontareitillä
Kaksikko kajakilla matka etenee hienosti vaikka ei olisi aiemmin melonutkaan.

 

jokimelontaretki
Lieviskäjoen kauneutta

 

Melontaa Lieviskänjoelle
Melonnan nautintoa.

 

Katosselällä on ihana meloa
Katosselän luonnonsuojelualue ja upeat kalliot.

 

Kemppilän Myllykoski
Myllykosken rehevä luonto.
Melontaretki Ruokolahdelle
Melontaretken kaunis reitti kuljettaa meitä Lieviskäjokea ja pienempiä järviä pitkin Kemppilän Myllykoskelta Reposenniemeen.
YHTEYSTIEDOT

Discover Saimaa

+358 41 313 6868 

Y-tunnus 2497697-2

OTA YHTEYTTÄ
Anna nimesi.
Kirjoita viestisi.
EnglishFinnishGermanRussian