Menu
Discover_saimaa_talvi

Saimaannorpan pesintä

Lumien sulaminen herättää huolen saimaannorpan pesinnästä
Etelä-Karjalan maisemat ovat käyneet läpi dramaattisen muutoksen pitkän ja kovan pakkasjakson jälkeen, kun plussa-asteet saapuivat alueelle. Vetinen maisema on kuitenkin herättänyt huolta Saimaan saimaannorppien pesintään liittyen.

 

Saimaannorpat tarvitsevat vahvoja, kerrostuneita lumikinoksia pesäsuojakseen, ja niiden pesintäaika on alkamassa lähiviikkoina. Nollan tuntumassa huuhaileva lämpötila voi heikentää lumipeitettä, mikä saattaa altistaa norpat riskille romahdella liian aikaisin kevättä kohti. Tämä altistaisi norpan synnyttämät kuutit paleltumisille, petoeläimille ja muille vaaroille, joilta pesän on tarkoitus suojata.

 

Huolestuneet toivovat kestäviä talvikelejä Saimaalle säilyttääkseen vahvan lumipeitteen norppien pesintää varten. Lisäksi vedotaan alueen asukkaisiin rauhoittamaan liikkumistaan luotojen ja saarten rantakinoksilla norpan pesintäajan aikana.

 

Seuraamme tilannetta ja toivomme yhdessä, että Saimaannorpat saavat rauhassa ja suotuisissa olosuhteissa aloittaa uuden sukupolven elämän. 🦭❄️

 

#Saimaa #Saimaannorppa #Luonnonsuojelu #Discoversaimaa

YHTEYSTIEDOT

Discover Saimaa

Y-tunnus 2497697-2

OTA YHTEYTTÄ
Anna nimesi.
Kirjoita viestisi.

VERKKOLASKUTUSOSOITE

Discover Saimaa

Y-tunnus: 2497697-2
E-laskuosoite 003724976972

E-laskujen välittäjätunnus OKOYFIHH

C/o Vuoksen Kalastuspuisto

Varpasaarenpolku 12

55120 Imatra

info@discoversaimaa.fi