Menu
Discover_saimaa_talvi

Prosecco vaellusmatka Triesteen

Ajankohta: päivitetään myöhemmin tai tilauksesta ryhmille.

Italian Prosecco-vaellusmatka on yhdistelmä helppokulkuisia vaelluspäiviä ja tietysti Prosecco-kylässä vierailuja, josta kuuluisa italialainen kuohuviini on saanut nimensä.

Osastot: Matkat muualle, Vaellusmatkat Avainsanat tuotteelle Italia, Prosecco, Trieste, vaellus

Kuvaus

Italian Prosecco-vaellusmatka on yhdistelmä helppokulkuisia vaelluspäiviä ja tietysti Prosecco-kylässä vierailuja, josta kuuluisa italialainen kuohuviini on saanut nimensä. Tutustumme myös Triesten eläväiseen kaupunkiin ja sen tarjontaan, kulttuuriin ja historiaan. Neljäntenä päivänä pääsemmekin tutustumaan kaupunkiin syvällisemmin paikallisen kaupunkioppaan johdolla. Vaelluspäivien ohessa on mahdollisuus palauttavaan joogaan. Päiväretket lähtevät ja palaavat joka päivä samaan paikkaan.

 

Lukuisat vaellusreitit kulkevat kaupunkia ympäröivillä kukkuloilla upeissa, sinisen Adrianmeren maisemissa. Matkan varrella voimme ihastella mereen laskeutuvia puhtaanvalkoisia kalkkikivisiä kallioseinämiä. Vaelluspäivinä pääset tutustumaan historiallisille ensimmäisen maailmansodan taistelualueille sekä vierailemme myös Triesten yhdellä tunnetuimmalla maamerkillä Miramaren linnassa.

 

Triestessä on oma vahva ruokakulttuurinsa, joka on saanut vaikutteita naapurimaiden makumaailmoista. Se on kuuluisa kahvikaupunki ja tunnettu Illy-kahvi on kotoisin Triestestä. Vaellusreittien pohjoisilla alueilla Carson ylänkö mailla vallitsee perinteinen maanviljelyskulttuuri. Ylänkö alueella paikalliset maanviljelijät tarjoilevat kodeissaan valmistamiaan herkullisia ruokia viinin kera. Jos jossain, niin siellä pääsee tutustumaan paikalliseen ruokakulttuuriin ja ihmisiin.

 

MATKAOHJELMA

 

1. PÄIVÄ PROSECCO

 

Aamulla siirrytään paikallisbusseilla Obeliscoon näköalapaikalle, josta matka jatkuu vaeltaen kohti Prosecco-kylää. Prosecco-kylään saapuessamme nautimme lasilliset kylän mukaan nimettyä kuuluisaa Psosecco-juomaa. Matka jatkuu alamäkeä pitkin vanhalle kalastajien polulle, jota pitkin päädytään kuuluisalle Miramaren linnalle. Jo pelkästään linnan pihan kaunis puisto ja istutukset ovat näkemisen arvoisia. Itävallan arkkiherttua Ferdinand Maximilian rakennutti linnan (keisari Frans Josefin nuorempi veli). Hän ei koskaan itse nähnyt linnaa valmiina, sillä juuri ennen sen valmistumista hänet nimitettiin Meksikon kuninkaaksi vuonna 1864, jossa hänet surmattiin kolme vuotta myöhemmin. Vierailemme linnan sisällä, jonka jälkeen matka jatkuu kohti Triesten kaupunkia..
4-5 tuntia vaellusta ja osa matkasta rappusia. Noin 300m korkeuseroa.

 

2. PÄIVÄ SISTIANA

 

Aamusta lähdetään paikallisbussilla kohti Sistianan kylää. Matkalla käydään upeasti rakennetussa Porto piccolon pienessä satamakylässä ihailemassa veneitä ja sataman aistikasta tunnelmaa. Kylästä löytyy myös hyviä ravintoloita sekä pieniä satamaputiikkeja. Porto Piccolosta matka jatkuu Triesten suuntaan kukkuloiden päällä, merenrantaa myötäillen. Vaelluksen päätteeksi saavutaan kauniille pyöreä kiviselle rannalle, jossa voi pulahtaa halutessaan mereen vilvoittelemaan. Rannalla sijaitsee myös kalaravintola, jossa voi nauttia ravintolan tarjoamista herkuista ja juomista.
3-4 tuntia vaellusta helppokulkuisessa maastossa.

 

3. PÄIVÄ JOOGA & KAUPUNKIKIERROS

 

Aloitetaan aamu joogalla merenrannan läheisyydessä. Joogan jälkeen tutustutaan Triesten kaupunkiin Triesteläisen paikallisoppaan kanssa. Kuullaan mielenkiintoisia tarinoita kaupungista ja sen historiasta. Halutessa iltapäivästä voi vierailla Castello di san Giuston museossa, joka sijaitsee San Giuston kukkulalla Triesten vanhankaupungin yllä. Linnasta ja muurien päältä on hienot näköalat Triesten kuuluisille maamerkeille sekä näkymä kauas merelle.

 

4. PÄIVÄ VAL ROSANDRA

 

Vaellus kohdistuu kaupungin itälaidalle Val Rosandran luonnonsuojelualueelle. Paikallisbussi kuljettaa meidät kaupungin itälaidalle San Dorligon kylään, josta vaellamme San Lorenzon kylän kautta vehreään Val Rosandran jokilaaksoon. Val Rosandrasta vaellamme Alppien matalimmalla sijaitsevan vuoristomajan ohi takaisin Triesteen. 3-4 tuntia vaellusta ja 300-400m korkeuseroa (vertical).

 

5. PÄIVÄ NAPOELONICA ja PROSECCON ALUE

 

Vaelluspäivä aloitetaan Triesten kaupungin yläpuolelta kukkuloiden päältä kauniissa maisemissa. Vieraillaan Monte Grisan kirkossa, joka on 300m merenpinnasta ja sieltä on upeat näkymät kauas merelle. Kirkko on erikoisen mallinen ja 50-60 luvun arkkitehtuuri jakaa yhä tänä päivänä mielipiteitä kirkosta. Retken päätteeksi kävellään Prosecco kylälle, jossa mahdollisuus nauttia Prosecco lasilliset hienolle vaelluspäivälle. Iltapäivästä päästään joogan maailmaan, jonka jälkeen on yhteinen illallinen.
3-4 tuntia vaellusta, helppokulkuista reittiä ilman nousuja.

 

Ohjelman aikataulu voi mahdollisesti muuttaa muotoaan sääolosuhteiden vuoksi.

 

Ryhmän koko on 6–10 henkilöä.

Hintaan sisältää:

  • reittisuunnittelut etukäteen
  • opas käytössä koko vaelluksen ajan
  • joogaohjaukset
  • Triestessä paikallisoppaan opastus kaupungilla
  • museoon sisäänpääsymaksut
  • bussiliput paikallisbusseihin
  • prosecco-juomat Proseccon kylässä

 

Hinta ei sisällä:

  • lentoja / kuljetuksia Triesteen
  • majoitusta Triestessä
  • eväitä/lounaita vaelluksen aikana

 

Retken maksu suoritetaan retkipäivän alkaessa tai retken jälkeen.

Peruutustapauksessa noudatamme matka- ja varausehtojamme.

Matka- ja varausehdot

 

 

Autamme mielellämme matkajärjestelyissä – olethan meihin yhteydessä mikäli sinulla tulee mieleen matkaan liittyen kysymyksiä.
info@tarudetravels.com

 

Matkan aikana toimii suomalainen matkanjohtaja Taru, joka myös itse toimii oppaana. Häneen voi myös suoraan olla yhteydessä sähköpostilla
taru@tarudetravels.com

 

Vakuutus

Matkanjärjestäjällä on vastuuvakuutus. Se on turvana silloin, jos vahinkoa aiheutuu yrityksen toiminnasta matkan aikana. Tapaturmavakuutus on asiakkaalla oltava itsellään.

 

Lähimmät lentokentät ovat Venezia, (Italia) ja Ljubjana, (Slovenia). Venetsiaan lentävät Finnairin sekä Norwegianin lennot. Finnairin suora lento lentää Ljubjanaan. Molemmilta lentokentiltä on matkaa Triesteen reilun tunnin verran. Voimme suositella myös hotelleja Triesten kaupungista matkaa ajatellen sopivista paikoista. Jos tarvitset neuvoja lentojen ja majoitukset suhteen, niin autamme mielellämme niissä ja myös kaikissa muissakin askarruttavissa asioissa.

YHTEYSTIEDOT

Discover Saimaa

Y-tunnus 2497697-2

OTA YHTEYTTÄ
Anna nimesi.
Kirjoita viestisi.

VERKKOLASKUTUSOSOITE

Discover Saimaa

Y-tunnus: 2497697-2 
E-laskuosoite 003724976972

E-laskujen välittäjätunnus OKOYFIHH

 

C/o Vuoksen Kalastuspuisto

Varpasaarenpolku 12

55120 Imatra

info@discoversaimaa.fi